Piese de Αἰσχύλος Eschil

Cei 7 contra Tebei (Hepta epi Thebas)
Relatarea a mitului care se referă la războiul dus de Polinice (împreună cu Adrast, Amfiaraos, Tideu, Capaneu, Hipomedon şi Partenopeos) împotriva fratelui său Eteocle, care îl alungase din Teba. Aşa cum prezisese Amfiaraos, nici unul dintre eroii porniţi împotriva Tebei nu a supravieţuit, cu excepţia lui Adrast. La zece ani după prima expediţie, Adrast a organizat-o pe a doua, la care au participat fiii eroilor căzuţi în faţa zidurilor Tebei în prima luptă (epigonii).
Orestia
Perșii (Persai)
Povestea morții unui imperiu și a unei civilizații: cumplita și neașteptata înfrângere a puternicei mașini de război persane, la Salamina, de către o armată grecească puțin numeroasă, nu aduce cu sine doar năruirea fantasticelor ambiții de cucerire ale unui imperiu, ci și agonia unei culturi și a unei civilizații care a avut orgoliul invincibilității sale.
Prometeu încătușat (Prometheus desmotes)
Din porunca lui Zeus, Titanul Prometeu este înlănțuit pe muntele Caucaz. Uitând că Prometeu îl ajutase cândva să-ți mențină domnia amenințată de răscoala celorlalți titani, Zeus îl pedepsește pentru că daruise oamenilor focul.

Optiuni vizualizare

Biografie Αἰσχύλος Eschil 

-2 2voturi

Αἰσχύλος Eschil

Αἰσχύλος Eschil s-a nascut la data de 525 in Elefsina, Grecia.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Αἰσχύλος Eschil

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele