Piese de Albert Camus

Caligula
Cei drepti
Dorind să schimbe ordinea socială, să înlăture sistemul țarist, câțiva tineri intelectuali pun la cale atentate prin care îi înlătură pe capii sistemului, după care se lasă prinși și executați, considerând aceasta ca o plată morală pentru faptele lor.
Străinul (L'Étranger)
Mama lui Meursault moare la azilul de bătrâni din Marengo și fiul ei merge la înmormântare și asistă la funeralii fără să fie prea îndurerat. El trăiește în Algeria franceză și, în urma unor evenimente, ajunge să îl omoare pe un arab. Este arestat și este judecat după 11 luni, pe parcursul procesului reproșându-i-se lipsa de afecțiune față de mama sa. Faptul că nu s-a conformat conveniențelor societății, face să fie un argument pentru instantă care îl condamnă la moarte.
Neintelegerea Text disponibil online
Un bărbat revine acasă, după mai mulţi ani de absenţă, în dorinţa de a-şi revedea şi de a-şi ajuta familia. Trage la hanul ţinut de ai săi, ca simplu călător, fără a-şi mărturisi identitatea. Va fi, oare, recunoscut de către mama şi sora sa? Ori va deveni, şi el, fiul risipitor, întors incognito, victima celor două femei, care, visând la o altă viaţă, sub soare, la malul mării, asasinau, pentru a-i jefui, pe toţi cei ce le treceau pragul?
Rascoala in Asturii
Starea de asediu

vezi toate stirile despre Albert Camus


Optiuni vizualizare

Biografie Albert Camus 

+4 4voturi

Albert Camus

Albert Camus s-a nascut la data de 7 noiembrie 1913 in Mondovi, Algeria.

Personalitate complexă a culturii franceze, Albert Camus se afirmă ca scriitor paralel şi tangenţial cu formarea unui nou curent ideologic, existenţialismul, al cărui fundament teoretic îl oferă prin intermediul în principal a două eseuri filozofice (Mitul lui Sisif – 1942 şi Omul revoltat - 1951), deşi toată viaţa a negat această contribuţie.
Opera lui cuprinde romane, povestiri, piese de teatru şi eseuri, ilustrând în ansamblu raportul dintre solitar şi solidar în umanitate sau – cum nota biograful său, Roger Grenier – "soarele şi umbra unui suflet mediteranean".


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Albert Camus

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele