Piese de Alexandra Pazgu

In aer
Viața unei fete născute în 1985 este percepută de ea la vârsta maturității ca un joc de puzzle, alcătuită din fragmente, amintiri, mici întâmplări. Ea a trăit Revoluția ca pe un joc fără sens, dar odată cu maturitatea se percepe ca fiind parte din istoria colectivă.
Proteine fluorescente
Un eseu pe tema orașului, a tânărului care trăiește în oraș, a întâlnirii dintre structurile citadine și uman în România.
Supernove
Explorează scenarii, mecanisme, simptome, forme de manifestare şi paradoxuri ale fricii.
The H(eden) Garden
Inspirată de ”Livada de vișini”, piesa vorbește despre nostalgia copilariei noastre, readucând în memorie jocuri specifice: „Adevăr sau provocare”, „Țară, țară vrem ostaș”, „Omul negru”. Despre un grup de prieteni care intuiesc în joacă viitorul, despre poveștile unor tineri aflați în pragul maturizării.

vezi toate stirile despre Alexandra Pazgu


Optiuni vizualizare

Biografie Alexandra Pazgu 

+8 8voturi

Alexandra Pazgu

Alexandra Pazgu s-a nascut la data de 16 august 1985 in Sibiu, Romania.

Alexandra Maria Pâzgu - Născută pe 16 august 1985 în Sibiu.

Studii: Facultatea de Teatrologie şi Management Cultural (2008)

Masterandă la Scriere Dramatică la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş. Asistent universitar, Catedra de Artă Teatrală a Facultăţii de Litere şi Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Participă în diferite proiecte de teatru ca asistent regie, în 2009 este asistent artistic pentru producţia GEL, în colaborare cu Odile Vanstenwinckel, în Bruxelles. în 2008 susţine teza de licenţă cu titlul Moartea personajului în teatrul postmodern. Studiu de caz: Rodrigo Garcia, Sarah Kane, Martin Crimp, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. în 2007 lucrează ca voluntar european ca asistent de proiecte de tineret în cadrul, Luxembourg şi Marea Regiune, Capitală Culturală Europană 2007, Luxembourg.Debutează în poezie la 18 ani, în volumul Galateea. Publică recenzii, cronici şi articole la publicaţii şi reviste de specialitate. Organizează primul târg de artă urbană din Sibiu (BAZART în august 2009 şi Merry BAZART în decembrie 2009).

Premii:
Festivalul Dramaturgiei Româneşti- Premiul pentru cea mai bună piesă a anului pentru piesa “În aer”


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Alexandra Pazgu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele