Piese de Alfred de Musset

André del Sarto
Piesă despre viața pictorului italian Andrea del Sarto.
Àquoi rêvent les jeunes filles Text disponibil online
Barberine
Betine
Poem despre dragostea neîmpărtășită. Bettina, o cântăreaţă de operă talentată, a abandonat scena fără ezitare, iar acum trăiește doar pentru iubitul ei, baronul von Steinberg, doar pentru a-i cânta lui.
Carmosine
Fantasio
The hero, a gentleman disguised as the king of Bavaria's jester, is a transposition of the Romantic poet.
Il ne faut jurer de rien
Une comédie qui illustre un proverbe qui sert de titre à la pièce et qu'on trouve aussi dans sa toute dernière réplique. Ce proverbe affirme qu'il ne faut jamais être trop sûr de soi puisque tout peut toujours changer. Valentin, âgé de 25 ans, se retrouve face à un dilemme: son oncle refuse de lui prêter, à nouveau, de l’argent, à moins qu’il ne se marie. Mais le mariage est la dernière chose que Valentin souhaite, car selon lui, se marier, c’est prendre le risque d’être trompé. Il décide donc de démontrer cette vérité à son oncle en se rendant "incognito" chez sa promise, Cécile, avec le pari de la séduire en seulement huit jours.
La Coupe et les lèvres
Povestea unui tânăr de 20 de ani care merge peste munți să văi și face o mulțime de lucruri… Dă foc unei care , vrea o amantă italiană apoi o respinge, se angajează în armată, e aproape să moară, regăsește o tânără din satul lui care îl iubise…
La Nuit vénitienne Text disponibil online
Piesa face parte dintr-un număr de patru legate între ele prin personaje și continuitatea acțiunii, surprinzând povești de dragoste derulate pe fondul moravurilor vremii.
La Servante du roi
Le Chandelier
Deși este căsătorită cu Maître André, Jacqueline e îndrăgostită de amantul său, Clavaroche, ofițer în garnizoana orașului. În scopul de a înlătura suspiciunile soțului, Clavaroche îi propune Jacquelinei să își ia un vel de însoțitor, pe tânărul Fortunio. În secret, acesta o iubește și el pe Jacqueline.
Les Caprices de Marianne
Acțiunea se petrece la Napoli. Este povestea lui Cœlio, un tânăr îndrăgostit care visează să o cucerească pe Marianne, soția judecătorului Claudio. El face apel la prietenul său Octave, vărul libertine al soțului Mariannei. Ea continuă să-i refuse avansurile dar îl place pe mesager. Octave, loial lui Claudio, decide să îl trimită pe acesta la întâlnire. Soțul Mariannei devine suspicios și trimite spadasini angajați în calea amorezului. Cœlio cade în cursă și crede că a fost trădat de Octave.
Les Marrons du feu
În urma unei furtuni, Rafael, un playboy aristocrat, este salvat de la înec și dus în casa unei foste amante – Camargo – care încă îl iubește și e geloasă pe actuala iubită – Cydalise. La rândul său abatele Annibal o iubește pe Camargo.
Lorenzaccio
The protagonist is a fascinatingly ambiguous "stranger" or "outsider" with very modern qualities of mind.
Louison
Louison este o simplă servitoare, dar viața sa banală va fi complet dată peste cap de azi pe mâine, atunci când Ducele decide să o facă amanta sa.
On ne badine pas avec l'amour
Acțiunea se petrece la castelul unui baron care locuiește împreună cu nepoata sa de 18 ani, Camille, și cu Perdican – fiul lui de 21 de ani,recent absolvent de doctorat. Baronul intenționează să îi căsătorească pe cei doi veri. Deși au copilărit împreuă și se îndrăgesc, Camille nu are încredere în bărbați și a decis să se călugărească. Pentru a o face geloasă și a o cuceri, Perdican decide să seducă pe Rosette, o tânără țărăncuță, sora ei de lapte. Dar Camille descoperă trucul și, în final, cei doi își împărtășesc dragostea.
On ne saurait penser à tout
Piesă amuzantă și care încalcă conveniențele serioase ale epocii, scrisă într-un stil malițios.
Un Caprice
Domnul de Chavigny, căsătorit cu o femeie « frumoasă ca un înger și credincioasă ca un câine», e un seducător care are multe aventuri de-o noapte. Din această cauză, Mathilde, soția lui, suferă. Prietena ei, doamna de Léry, o ajută să îi dea o lecție soțului infidel.

vezi toate stirile despre Alfred de Musset


Optiuni vizualizare

Biografie Alfred de Musset 

+1 1vot

Alfred de Musset

Alfred de Musset s-a nascut la data de 11 decembrie 1810 in , Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Alfred de Musset

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele