Piese de Ana Cucu Popescu

9 din 10
Despre standardele impuse de societate, despre tipare comportamentale şi despre cum trebuie sa fii, ce trebuie să faci ca să fii unic, la fel ca toată lumea.
Body of Defiance
Nevoia de a avea un corp ideal determină oamenii să facă uneori lucruri extreme (diete drastice care le pot afecta sănătatea), generează boli psihice (anorexie, bulimie, depresie) si scade stima de sine. Text despre cum să te încadrezi în standard, cum să devii, la rîndul tău, un model fizic, despre traseul mental şi emoţional al unui om, de la victimizare la asumarea propriei imagini şi împăcarea cu sine.
Hârtii, ursuleți și fete
„... Mesajul este unul extrem de simplu: devenim inumani. Eu aş merge pana intr-acolo incat sa spun ca l-am vrut a fi un semnal de alarma, pentru ca mi se pare dezgustator efectul pe care societatea contemporana il are asupra individului. Fiecare refuleaza cum poate, de cele mai multe ori, in moduri stupide, iar la final e cu inca o farama „mai putin om”.” – Ana Cucu Popescu
Isterie
Acţiunea este plasată la sfârşitul secolului al XIX-lea. Bertha este o tânără care prezintă simptome de isterie şi este tratată de către doctorul Joseph Breuer prin hipnoză. Aceasta îşi aminteşte împrejurările emoţionale în care au apărut isteriile şi concomitent retrăieşte situaţiile respective. Emoţiile doctorului Breuer sunt centrate pe dorinţa şi ambiţia de reuşită, care devine aproape obsedantă. Teama de sentimente şi mai ales negarea lor va învinge această dorinţă, ceea ce va duce la eşec.
Open
Iubirea în 2016. Cât de romantică sau tandră mai poate fi. Şi ce mai înseamnă să iubeşti? Cum ne mai manifestăm astăzi iubirea? Uneori ne copilărim excesiv sau dăm totul pe glumă ca Doamne-fereşte să nu cumva să părem îndrăgostiţi. Nu prea mai e cool să iubeşti. Mai bine să te declari public pe profilul de Facebook „In an open relationship” şi să îţi vezi liniştit de căutări pe Tinder.
Povești în bucătărie
Bucătăria este locul care inspiră la povești. O poveste care implică automat un părinte absent din viața copilului, pentru că a plecat la muncă în străinătate, o poveste în care fiecare, privindu-se și autoanalizându-se, împreună cu familia, de fapt reface istoria unei lumi și a uneia dintre cele mai complicate și mai tulburi perioade din existența recentă a României. Acei ani de după Revoluție, când visele se umflau ca baloanele și se și spărgeau la fel ca baloanele, când invazia kitsch-ului a fost mai puternică decât oricând, când febra consumerismului începea să pună stăpânire pe România, ducând la situații ridicole în care familiile cumpărau electrocasnice în disperare și uneori le țineau nedespachetate cu anii, când toată lumea începea să plece la muncă în afară, când oamenii, încă nedezlipiți de comunismul care le intrase în ADN se comportau ca niște foști prizonieri care se trezesc brusc într-o formă de libertate cu care nu știu exact ce să facă și cele mai multe dintre acțiunile lor au o doză de ridicol înduioșătoare.
Un elefant se legăna Text disponibil online

Optiuni vizualizare

Biografie Ana Cucu Popescu 

+2 2voturi

Ana Cucu Popescu

Ana Cucu Popescu s-a nascut la data de in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Ana Cucu Popescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele