Piese de Andreea Valean

Conspiratie in sinagoga Text disponibil online
O noapte petrecută într-o sinagogă prilejuieste întâlniri și discuții cu o serie de personaje istorice, dar și cu unele fictive.
Eu, cand vreau sa fluier, fluier
O studentă la sociologie are permisiunea de a face un studiu într-un corecţional de băieţi, iar primii 3 selectaţi de conducere în acest scop corespund celor 3 "clase" ierarhice ale sistemului de detenţie: Jupân, Nepot și un Urs. Tânăra încearcă să facă interviuri cu fiecare dintre subiecţi, numai că are a se lupta şi cu freneticul şi însetatul de putere Jupân, dar şi cu nivelul ridicat de adrenalină şi testosteron al întregului grup. Cei 3 o iau ostatică pe studentă, se baricadează şi cer prin radio tot soiul de trăznăi care să-i ajute să evadeze şi s-o şteargă în străinătate. Cer şi de mâncare și mor otrăviţi, sub ochii disperaţi ai studentei experimentator, care, din pricina angoasei, n-a mâncat nimic.
Kiki si Bozo
Inocenţa şi Frumuseţetru sunt personajele unei frumoase povești care, deși aparent se adresează copiilor, are mesaje importante pentru adulți.
Prețul corect
”Mai mult de 300.000 de evrei originari din România au fost vânduţi statului Israel în perioada 1949-1989. M-a interesat să dezvălui poveştile celor direct implicaţi, cei care au fost odată consideraţi drept "bunurile" acestui comerţ. Încerc să scriu un text despre poveştile personale ale celor vânduţi, salvaţi, neadaptaţi, cei care, din cauza acelor vremuri, au început să-şi urască ţara pe care o lăsaseră în urmă sau pur şi simplu le era dor de viaţa lor de dinainte.Vreau să arăt ce s-a întâmplat cu poveştile de dragoste, prieteniile şi familiile care au suferit din cauza acestei migraţii. Vreau să deschid subiectul unor dezbateri legate de moralitatea unui astfel de proces, de implicaţiile politice şi economice dinainte de 1989, toate acestea ajutându-ne să înţelegem mai bine ce s-a întâmplat în acea perioadă şi să evităm repetarea greşelilor din trecut.” - Andreea Vălean
Ultimul joc de taroc
Poveste despre o lume pe cale de dispariție, cea a ultimilor evrei români, supravieţuitori ai nazismului şi comunismului, în egală măsură.

vezi toate stirile despre Andreea Valean


Optiuni vizualizare

Biografie Andreea Valean 

+7 11voturi

Andreea Valean

Andreea Valean s-a nascut la data de in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Andreea Valean

Discutii:

propune tema de discutie

  • Catalin Eduard Sfirl - Trupa de teatru "Protha" - Panciu doreste sa o contacteze   
    Trupa de teatru "Protha" - Panciu doreste sa o contacteze pe Andreea Valean in vederea punerii in scena a piesei Kiki si Bozo . In acest sens dorim acceptul autoarei si textul piesei . Trupa de teatru formata din liceeni , a castigat in acest an (2012) cu piesa Tara lui Gufi de Matei Visniec , marele premiu de la Mangalia-Art si marele premiu la Festivalul de teatru organizat te Teatrul "Maria Filotti" Braila , locul II STEV Focsani , locul III la Festivalul "Grigore Vasiliu Birlic" Falticeni si mai multe premii individuale la sectiunile sceneta , monolog si poezie !

  Aminteste-ti datele mele