Piese de Carmen Dominte

Bye-bye America
Subjugați de ”visul american”, niște puști își fac planuri cum să ajungă acolo. Dar America este duală: una utopică, cosmetizată – privită de acasă unde grijile majore cad în sarcina părinților - și alta plină de șomeri, agresivitate, mizerie – trăită în realitate. Deși fără idealuri înalte, visând doar să se descurce chiar și prin metode mai puțin oneste, tinerii se vor afunda în mocirla realității.
Din România, cu dragoste
Universul din piesa scrisă de Carmen ne arată o Românie plină de inegalităţi socio-economice, plină de gunoaie care s-au acumulat în 30 de ani de libertate.
Exercițiu de echilibru
Piesa începe cu zugrăvirea fațadei unei familii din România contemporană în linii șablonarde, atribuindu-i toate valorile pozitive care îi pot fi asociate - pe scala modernă a valorilor, dar și pe cea tradițională.
Felix nu mai viseaza
„În Felix nu mai visează, pretextul este o sinucidere în direct mediatizată de Felix care s-a săturat de viaţă. Dincolo de asta, spiritul e foarte sprinţar pe domeniul telemaniei şi a publicităţii. Se pot scoate efecte comice şi din aforismele latineşti presărate ici colo, deşi procedeul e arhicunoscut.” - Mircea Ghiţulescu
Lumea lui Paparin
Este o poveste despre un băiat, Tamino, care pleacă în căutarea unei lumi fără colţuri ca să nu mai fie nevoit să înveţe tabla înmulţirii motiv pentru care era mereu pus să stea la colţ. La gară se întâlneşte cu Alteia, fetiţa care avea un geamanta plin cu întrebări fără răspuns. Ea căuta o lume în care se află răspunsurile la toate întrebările. Ajutaţi de Filipono copii ajung în lumea lui Paparin, mare inventator, care, după ce scapă de umbra sa, le îndeplineşte toate dorinţele. Singura dilemă pe care cei doi copii nu o pot rezolva este cea a alegerii între lumea lor şi lumea lui Paparin.
Luna abţibild
Natura moarta cu peisaj Text disponibil online
Omul de nisip
Tărâmul vrăjit
Eroii piesei pornesc în căutarea vestitului Irakion, tărâmul fermecat fără de sfârșit al vrăjilor. În călătoria lor fantastică sunt condusi de un Vrăjitor debutant care, până la sfârșit, reușește să-și repare bagheta magică și să-l facă pe tânărul prinț Kamir să-și învingă frica și să devină un adevărat viteaz.

vezi toate stirile despre Carmen Dominte


Optiuni vizualizare

Biografie Carmen Dominte 

+21 25voturi

Carmen Dominte

Carmen Dominte s-a nascut la data de 6 iunie 1972 in Bucuresti, Romania.

CARMEN DOMINTE (n. 6 iunie 1972) a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, specializarea română-engleză, 1995; master în teoria literaturii, Universitatea din Bucureşti, 1996; doctorat în teoria literaturii, Universitatea din Bucureşti. Este asistent universitar la Departamentul de Limbă Engleză, Universitatea Hyperion, Bucureşti.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Carmen Dominte

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele