Piese de Carmen Vidu

Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase
Spectacolul este o stare, un cântec de dinainte de somn. Frânturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singurătăţi, câteva cântece, o actriţă şi un pian compun un tablou simplu, uman, cu un singur personaj: Maria Tănase.
Ce n'est pas une chanson d'amour
Spectacol despre sunetul şi imaginea Bucureştiului. "Vineri seara merg să dansez. Mă îmbrac frumos şi merg să vad cum se dansează-n Bucureşti, mă sărut "cheek-on-cheek" ca Elena Ceauşescu, privesc pantofii fetelor şi ce ascund ele sub paiul din care trag zgomotos. Sau blând. Sâmbată seara nu ies. Sunt cuminte şi curată pentru slujba de duminică dimineaţa de la Biserica Stavropoleos unde ajung pe jos, cu stomacul gol. Seara mănânc bine şi luni mă trezesc tot în Bucureşti, deşi, l-aş schimba oricând cu Londra (sau cu aproape orice capitală europeană civilizată)." Bucureştiul nu mai e o poveste de dragoste.
Eu. O casă de păpuși.
O poveste feminină după piesa O casă de păpuşi de Henrik Ibsen. un eseu cu accente feministe pe tema singurătăţii (post-suferinţă în dragoste) a femeii care a sacrificat tot pentru bărbatul iubit şi pentru familie.
Jurnal de România. Sfântu Gheorghe
Scenariul constă în poveştile de viaţă legate de municipiul judeţului Covasna ale celor şase actori veniţi aici din alte oraşe ale ţării.
Jurnal de România. Timișoara
Câţiva actori, de vârste diferite, cu opţiuni de viaţă diferite, cu destine, firesc, deosebite, formaţi în felurite etape ale României postbelice ca oameni şi artişti vorbesc despre ei. Fac un fel aparte de teatru la persoana întâi. De data aceasta, e vorba despre şase actriţe, născute într-un interval de timp destul de amplu – de la sfârşitul anilor 40 până la începutul ultimului deceniu al veacului trecut- care se mărturisesc în faţa noastră.

Optiuni vizualizare

Biografie Carmen Vidu 

+1 1vot

Carmen Vidu

Carmen Vidu s-a nascut la data de in , Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Carmen Vidu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele