Piese de Cătălin Ştefănescu

N-ai tu treabă!
Piesa are ca punct de pornire basmul Dănilă Prepeleac. Dănilă este un om ca noi toţi, nici prea harnic, nici foarte priceput, unul căruia i-ar plăcea să huzurească şi să trăiască la nesfârşit, fără grija zilei de mâine. Dar Dănilă este omul care a dat lovitura, care a pus-o. Dănilă este în acelaşi timp şi un român autentic, căruia îi place să fenteze sistemul. În spectacol, sistemul care corupe, malaxorul de suflete, este întrupat de doi draci tineri cu înfăţişare, limbaj şi apucături de corporatişti. Şi care sunt manevraţi iscusit de Dănilă.
O noapte
Dintotdeauna există un soi de joc, mai mult sau mai puțin serios, între „dincolo” și „dincoace”. În funcție de felurile în care văd lumea, oamenii, de oriunde vor fi fiind ei, își imaginează toate hărțile posibile ale călătoriilor între viață și moarte.
Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?
Adaptare a romanului Moromeții de Marin Preda.
Țiganiada
Epopeea eroi-comico-satirică a lui Ion Budai Deleanu în care este vorba despre țigani, despre nunta lui Parpanghel cu Romica, despre cearta pe formele de guvernământ.
Vanilla Skype
Despre uriaşa putere a naraţiunii, şi despre completa neputinţă a naratorului. O neputinţă care, paradoxal, poate fi o mare bucurie. Patru actori stau de vorbă, via Internet, cu psihoterapeutul lor, plecat la un congres. Doi muncitori sunt într-o eternă pauză, joacă table şi cărţi, mănâncă, beau bere, desfăcând în bucăţele "gramatica" lumii şi a existenţei. Un detectiv din filmele anilor '40 nu mai înţelege nimic, deşi totul părea clar de la bun început. Patru actori merg la un casting.
Vârciorova. Carantină
O revoltă împotriva a ceea se întâmplă în România de astăzi, o trezire la adevărata realitate, nu la cea care persistă în zilele noastre încă din vremea lui Caragiale și Alecsandri.

Optiuni vizualizare

Biografie Cătălin Ştefănescu 

+3 3voturi

Cătălin Ştefănescu

Cătălin Ştefănescu s-a nascut la data de 28 decembrie 1968 in Râmnicu Vâlcea, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Cătălin Ştefănescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele