Piese de Charles Mee

O nuntă perfectă (A Perfect Wedding)
Agamemnon 2.0
Piesa lui Eschil translatată în contemporanietate în care Agamemnon se întoarce acasă din războiul cu Troia. O găsește pe soția sa Clitemnestra care l-a așteptat să-l răsplătească pentru oribilul act pe care l-a făcut, uciderea fiicei lor Iphigenia.
Belle Epoque
Big Love
50 de mirese își părăsesc mirii și se refugiază într-o vilă de pe coasta Italiei, reeditândpovestea Danaidelor lui Eschil. Mirii sosesc cu elicopterul și miresele se pare că nu au scăpare de mariajele aranjate, dar în final 49 dintre ele își vor ucide soții, doar una îndrăgostindu-se de alesul ei.
Fetes de la Nuit
Ludovic al XIV-lea obișnuia să participe la Versailles la spectacole de dans, muzică, artificii – Serbările nopții. Acum au loc Serbări așa cum le știm azi, cu muzică și dans din lumea a treia ridicată din stereotipiile vechiului Paris.
First Love
Doi oameni de 70 de ani se îndrăgostesc pentru prima oară în viață, dar marcați de trecutul lor, ce amintiri, concepții și obiceiuri, vor rata ultima șansă a vieții de a cunoaște dragostea.
Full Circle
Povestea Circului Chalk stabilit în Berlin după căderea Zidului. Americanii sunt deja acolo, cautând oportunități pentru investiții, răpind copiiși cautând foști spiono Est – Europeni.
Gone
A lover pleas. An invalid anguishes. A blogger blogs. What does it all mean? A collage of the human experience, Charles Mee's GONE bears witness to fragments of people at their most tender, their most frightened, and their most poignant as they struggle to thrive against the clock, and time is gone.
Iphigenia 2.0
Piesa lui Euripide este adusă în contemporan și se concentrează pe o mare putere imperială care implică întreaga lume într-un război care va duce la autodistrugerea imperiului.
Limonade Tous Les Jours
Jacqueline este o tânără pariziancă, cântăreață de cabaret. Andrew este un American de cincizeci de ani. Ambii au suferit de curând decepții în dragoste. Se întâlnesc într-o cafenea pariziană și petrec o zi împreună prin oraș discutând despre motivele pentru care nu ar trebui să se îndrăgostească.
Mail Order Bride
Un amestec de piese inspirate de Moliere, în care un bătrân își comandă o tânără mireasă asiatică în ciuda surorii sale și a celor două fiice ale lui. Ele cred că ar fi mai bines ă închirieze una…
Orestes 2.0
Piesa lui Euripide adusă în contemporanitate, în care veteranii întorși din războiul troian vor trebui să facă față haosului pe care l-au adus odată cu ei în patria lor, punând-o în pericol de a fi distrusă pentru totdeauna.
Salome
Un text însoțit de dans care o aduce pe Salomeea biblică într-o lume modernă cu aluzii la sexualitate și crimă, incorporînd și fragmente de texte din Catherine Millet, Gustave Flaubert, Camille Paglia, Annie Sprinkle, Colette, www.bethworld.com.
Soot and Spit
The play is greatly inspired by Pippo Delbonno's URLO, by Tom Trusky's biography of James Castle, by the songs of John Hartford, and it also takes texts from the archives of the Prinzhorn Collection in Switzerland, from Mary MacLane, Aimable Jayet, Sylvain Lecocq.
Summertime Text disponibil online
O comedie romantică inspirată de Shakespeare și Moliere. Personajele sunt aceleași ca în Wintertime, dar acțiunea este plasată în alt anotimp.
The Bacchae 2.1.
Prima lume întâlnește lumea a treia, insiderii îi întâlnesc pe autsideri, apărătorii vechiului sunt provocați de nou, susținătorii rațiunii se confruntă cu cei ai pasiunii, bărbații întâlnesc femeile.
The Investigation of the Murder in El Salvador
Un grup de oameni iau masa pe o terasă în San Salvador și vorbesc despre cumpărăturile de la Saks, despre bucătărit, despre înnotul la Acapulco, despre pădurile Vienei și tot felul de alte lucruri, de fapt, despre nimic.
Time to Burn
Inspirată din Mxim Gorky, piesa aduce în prim plan lumea celor fără casă, care dorm pe stăzi și într-o fabrică abandonată din Chicago, trăind de pe o zi pe alta.
Trojan Women 2.0
Piesa lui Euripide, transpusă în contemporanietate ne prezintă o Trioe ruinată și o lume distrusă care nu-și va reveni niciodată, în schimb moartea, dezordinea, haosul propaganda-se peste tot.
True Love Text disponibil online
Piesă bazată pe Phaedra lui Racine și pe Hippolytus a lui Euripide dar cu acțiunea plasată în America, unde Phaedra se culcă cu fiul ei vitreg de 14 ani și în care toți stau și vorbesc la benzinărie despre relațiile extraordinare pe care le-au avut sau despre care știu.
Vienna Lusthaus
The play explores the unconscious world of Vienna at the beginning of the 20th century, a time and place where Freud and fascism meet. Through music and dance, fragments of text, and images suggested by the paintings of Egon Schiele and Gustav Klimt, the show presents the world from which the art, political ideals, and bloodshed of the 20th century were born.
Wintertime
O comedie romantică inspirată de Shakespeare și Moliere. Personajele sunt aceleași ca în Summertime, dar acțiunea este plasată în alt anotimp.

Optiuni vizualizare

Biografie Charles Mee 

0 0voturi

Charles Mee

Charles Mee s-a nascut la data de in Barrington Illinois, SUA.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Charles Mee

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele