Piese de Chirilă Daniel

Apa vie
Text inspirat de poveștile Fraților Grimm, reînvie personaje și situații nemuritoare, care îi vorbesc publicului de orice vârstă despre iubire (cea filială, dar și cea pasională), despre căutarea nemuririi, despre bunătate și răutate, despre atâtea lucruri care zac în noi de când e omul om.
Bătălii, regi şi elefanţi
În­tîlnirea ficționalizată a lui Michelangelo cu Orientul favorizează o meditaţie asupra artei.
Consum excesiv
„Este un spectacol carusel construit în jurul faptului că un singur dependent de alcool din cei 2-3 milioane câți se găsesc în țara noastră ajunge să influențeze până la 7 persoane din jurul său. Aici suntem și de aici am pornit. Am încercat să înțeleg și să nu judec. Am încercat mai mult ca niciodată să fie un spectacol sincer, un spectacol care să pună măcar un semn de întrebare fără a renunța însă la teatralitate. E un carusel de povești legate de ce înseamnă alcoolul pentru societatea noastră de azi”. - Daniel Chirilă
Crud
Despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creație asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc și în societatea zilelor noastre.
Înaintea erei noastre
Într-un loc uitat de lume, o comunitate mică, deconectată de la realitate, trăiește ca înainte de '89. Într-o clasă de şcoală din locul uitat de lume, pe peretele de la Răsărit, e o fotografie de-a tovarășului Nicolae Ceaușescu, care pentru ei, e încă în fruntea țării.
Mălăieş în călcăieş – povesti urbanî
Basme repovestite sau inventate, cu satul și mitologia lui, una veche și alta contemporană, cu drame și comicării, într-un stil inventiv și dinamic, prin care redescoperă teatrul popular.
Mioritza
Textul gravitează în jurul miturilor fundamentale ale poporului român, aduse în sfera cotidianului şi subtil ironizate.
Zaraza
Având ca pretext legenda nemuritoare a misterioasei Zaraza, spectacolul aduce în zilele noastre parfumul perioadei interbelice, în acordurile unor melodii de altădată, interpretate de Maria Tănase, Cristian Vasile, Zavaidoc sau Jean Moscopol.

Optiuni vizualizare

Biografie Chirilă Daniel 

0 0voturi

Chirilă Daniel

Chirilă Daniel s-a nascut la data de in , Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Chirilă Daniel

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele