Piese de Dale Wasserman

Man of La Mancha
It tells the story of the "mad" knight, Don Quixote, as a play within a play, performed by Cervantes and his fellow prisoners as he awaits a hearing with the Spanish Inquisition.
Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Randle Patrick McMurphy, un criminal recidivist ce are de ispășit o pedeapsă scurtă în închisoare, este transferat într-un spital de boli mintale. El speră, astfel,să-și petreacă restul pedepsei într-un mediu mult mai prielnic. Este cunoscut ca un tip cu multe antecedente și certuri cu oamenii legii însă nu dă nici un semn de vreo boală mintală.McMurphy are de-a face cu asistenta șefă Ratched, o persoană aparent calmă și binevoitoare ce se dovedește a fi un adevărat tiran. Aceasta își supune pacienții la nenumărate umilințe. McMurphy se împrietenește cu pacienții Billy Bibbit , "Căpetenia" Bromden, Charles Cheswick, Martini și Dale Harding. Crezut de toți pacienții și membrii spitalului ca fiind surdo-mut, Căpetenia este ignorată de toată lumea, însă este respectata datorită staturii sale impresionante.

Optiuni vizualizare

Biografie Dale Wasserman 

+1 1vot

Dale Wasserman

Dale Wasserman s-a nascut la data de 2 noiembrie 1914 in Rhinelander, Wisconsin, SUA.

Dale Wasserman a renuntat la scoala dupa doar un an de liceu. A inceput sa lucreze in teatru de la varsta de 19 ani, fie ca light-designer, fie ca regizor sau producator de musical. Dupa cativa ani, in timp ce regiza un musical pe Broadway, si-a spus: "nici daca m-as stradui, nu as putea sa scriu mai prost decat chestia asta pe care trebuie sa o regizez acum." Si-a dat demisia si s-a apucat de scris.

Site personal: dalewasserman.com


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Dale Wasserman

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele