Piese de David Schwartz

Moldova independentă. Erată
O istorie subiectivă a Republicii Moldova, care completează și corectează istoria oficială. Este istoria nescrisă și nespusă la școală, despre perspectivele oamenilor obișnuiți asupra schimbărilor economico-politice.
Nu ne-am născut în locul potrivit
piesă construită în jurul problematicii minorităţilor din România. În baza unei documentări de trei ani la o casă pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil din București, la un cămin evreiesc de bătrâni și la o tabără de refugiaţi afgani în Tadjikistan sunt descriși oameni de naționalități diferite. Trei femei și doi bărbați între 26 şi 74 de ani își relatează poveștile. Respectivele orizonturi culturale și religii specifice sunt problematizate de-a lungul poveștilor individuale. Astfel, lumea invizibilă a apatrizilor și a destinelor refugiaților prinde chip în toată complexitatea pe care o are în istoria contemporană.
’90
Amintirile țin de fiecare familie în parte, dar toate laolaltă constituie, cu umor și ironie amară, o fotografie incredibil de clară a societății românești din celebra perioadă de tranziție.

vezi toate stirile despre David Schwartz


Optiuni vizualizare

Biografie David Schwartz 

0 0voturi

David Schwartz

David Schwartz s-a nascut la data de in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de David Schwartz

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele