Piese de Edmond Rostand

Chantecler
The play is notable in that all the characters are farmyard animals including the main protagonist, a chanticleer, or rooster. The play centers on the theme of idealism and spiritual sincerity, as contrasted with cynicism and artificiality. Much of the play satirizes modernist artistic doctrines from Rostand's romanticist perspective.
Cyrano de Bergerac
Roxanne este o tânără fermecătoare iubită de Christian de Neuvillette și dorită de contele De Guiche care vrea să și-o facă amantă. Cyrano de Bergerac este vărul fetei, și el îndrăgostit în secret de ea, intervine salvând-o de manevrele care voiau s-o seducă și ajutându-l pe cel care o iubea cu adevărat in a-i compune declarații de dragoste minunate.
L'Aiglon
Based on the life of Napoleon II, who was the son of Emperor Napoleon I and his second wife, Empress Marie Louise. The title of the play comes from a nickname for Napoleon II, the French word for "eaglet" (a young eagle).
Romanțioșii
Doi tineri se iubesc și se întâlnesc zilnic în parcul despărțit de un zid înălțat de părinții lor care se urăsc. Ei, Percinet și Sylvette, după cum se va afla curând, își hrănesc iubirea tocmai din ura părinților, sunt pierduți în lecturi romantice care îi fac să vrea să trăiască exact ca-n romane, să se ridice deasupra oricărei banalități, să trăiască aventuri. Numai că realitatea din teren e departe de cea din mintea lor, de unde rezultă că nu oricine e născut pentru nebunii romantice… Iar ceea ce urmează este o superbă serie de „aventuri” care va demonstra în final că romantismul de-acasă nu se potrivește cu cel din târg. Pe scurt, toată povestea cu zidul e doar un truc al părinților care au inventat ura și tot restul exact pentru că bănuiau că ai lor copii ar fi refuzat să se căsătorească în condiții banale, tot ei sunt cei care pun la cale o falsă răpire și o falsă salvare contra cost… făcute de un actor și trupa lui, iar romantismul le vine pe tavă celor doi tineri care se bucură să trăiască în plin roman.

Optiuni vizualizare

Biografie Edmond Rostand 

+2 2voturi

Edmond Rostand

Edmond Rostand s-a nascut la data de 1 aprilie 1868 in Marsilia, Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Edmond Rostand

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele