Piese de Emanuel Ciocu

Copilaria lui Chopin
Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédéric Chopin…
Copilăria lui Mozard
O familie de șoareci locuiesc în orga lui Mozart. Bătrânul şoarece Sol răspunde întrebărilor nepoților lui, ceea ce prilejuiește aflarea unor detalii interesante despre viața și opera lui Mozart, presărate cu elemente de teorie muzicală prin care copiii sunt iniţiaţi în tainele cântului la pian şi la vioară.
Copilăria lui Vivaldi
Doi şoricei, Sică şi Rică, au trăit în vioara lui Antonio Vivaldi dar, dornici să călătorească, au intrat pe ascuns într-o valiză şi... au ajuns în Italia, la Veneţia. S-au speriat din cauză că au văzut atât de multă apă, însă dispare ca prin farmec atunci când descoperă că au ajuns într-o casă plină de muzică şi îl cunosc pe micuţul Antonio Vivaldi, un băieţel simpatic, cu părul roşu, un violonist minunat şi un compozitor plin de idei care îi atrage imediat în jocul lui „de-a muzica” explicându-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti şi pot descrie frumuseţile celor patru anotimpuri, Primăvara, Vara, Toamna şi Iarna.
Intre 5 si 7
Textul porneşte de la o banală întâlnire între doi foşti colegi şi ajunge la "foloasele" pe care aceştia le-ar putea trage din crimă spre a ieşi din anonimat. Vedetismul astfel perceput este o boală gravă care tâmpeşte şi anulează conştiinţe.

Optiuni vizualizare

Biografie Emanuel Ciocu 

+1 1vot

Emanuel Ciocu

Emanuel Ciocu s-a nascut la data de 1976 in , Romania.

Emanuel Ciocu (pseudonimul literar al lui Petru-Gabriel Blaga-Bodea) este, asa cum se declara, un copil si un ziarist al tranzitiei, pe care a trait-o la modul personal. Nascut in 1976, Emanuel Ciocu a „debutat” la 16 ani ca zidar pe un santier din Cluj. Au urmat treptat „debuturile” ca fabricant de mobila, jucator de rugby, crescator de caini, bucatar, ziarist (din 1998) si, din 2004, ca dramaturg, pentru ca acum sa ii apara primul roman.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Emanuel Ciocu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele