Piese de Eric - Emmanuel Schmitt

Elixirul dragostei
Fosti iubiti, Adam si Louise traiesc la mii de kilometri departare unul de celalalt, el la Paris, ea in Montreal. Corespondand pe e-mail, cei doi isi evoca trecutul comun, ranile inca neinchise, momentele de bucurie, dar si noile relatii. Ceea ce-i apropie insa a doua oara este prietenia, construita de comun acord si insotita de o provocare: ar putea sa-si reinvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?
Hotel des deux mondes
Hotelul dintre lumi (Hôtel des deux mondes) Text disponibil online
Nici un client nu ştie cum a ajuns la Hotelul dintre lumi. Nimeni nu ştie când va putea pleca şi nici care îi va fi destinaţia. În acest loc straniu, totul e posibil, chiar şi miracolul. Infirmii se pot mişca fără probleme şi mincinoşii spun adevărul. Enigmaticul doctor S., care are misiunea de a-i însoţi în timpul sejurului, nu face decât să amplifice problemele pe care şi le pun cei care au sosit la hotel. Un suspans metafizic între vis şi realitate, viaţă şi moarte, comedie şi tragedie. – Ileana Lucaciu
Kiki van Beethoven
Aventura unei femei sexagenare, care va reuşi cu ajutorul muzicii să-şi schimbe viaţa ei, precum şi a celor trei prietene ale acesteia. Fragmente din muzica lui Beethoven însoţesc povestea, marele compozitor devenind, de fapt, personajul principal al piesei. Christine (Kiki) şi prietenele ei, rezidente ale unei case de bătrâni, descoperă un bust al lui Beethoven şi pornesc în căutarea muzicii lui, plecând însă şi în căutarea tinereţii lor, a puterii de a iubi din nou. O fabulă despre tinereţe pierdută şi secrete îngropate.
Tectonica sentimentelor (La Tectonique des sentiments)
"Tectonica sentimentelor" ne dezvăluie un joc al orgoliilor, în care un bărbat devine miza pentru patru femei însetate de dragoste pură, speranţă, şansa pe care niciodată nu au avut-o sau dovada că îşi pot depăşi condiţia. Povestea pătrunde în viaţa intimă a Parisului zilelor noastre, cel sofisticat, al băuturilor fine şi al hainelor scumpe, dar şi cel al străzii, al luptei dure pentru supravieţuire. Sursa: Port.ro
Domnul Ibrahim şi florile din Coran (Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran)
Momo, un tânăr dintr-un cartier mai sarac al Parisului,trăieste doar cu tatăl său, pentru că mama sa a plecat când el era foarte mic. Singura bucurie a lui este mersul la prostituate unde își cheltuie toate economiile. Viața lui Momo se îmbunătățește atunci când îl întâlnește pe Monsieur Ibrahim vânzătorul turc de alături. Acesta îi arată ce înseamnă să fii fericit și cum să-l înșele pe tatăl său pentru a avea mai mulți bani. Dar tatăl își pierde locul de muncă și se va sinucide la scurt timp după asta. Momo rămâne singur și fără bani. Într-o zi apare mama sa, însă el nu vrea să meargă cu ea. Acum Momo trebuie să se descurce, noroc că îl are pe Ibrahim care îl va ajuta și îl va învăța ce scrie și în Coran.
Oscar și Tanti Roz (Oscar et la dame rose)
Oscar, un baiat de 10 ani, are o boală incurabilă și va muri peste puțin timp. Pentru a-l face să accepte inacceptabilul, o vizitatoare a spitalului – Rosie – îi sugerează să scrie câte o scrisoare pe zi lui Dumnezeu.
Mici crime conjugale (Petits Crimes Conjugaux)
Un barbat amnezic si sotia sa. O explicatie intre ei. Apoi barbatul ii spune sotiei ca s-a prefacut ca si-a pierdut memoria, pentru a intelege ce isi dorea ea de la el. In final, cuplul rezista. Cine va fi ucigasul? Ramane de vazut...
Variations enigmatiques
Piesa are ca temă amorul prin corespondență. Abel Znorko este laureat al premiului Nobel pentru literatură și trăiește izolat pe o insulă din marea Norvegiei unde își trăiește pasiunea pentru o femeie cu care a purtat o lungă corespondență. Erik Larsen este ziarist și, sub pretextul unui interviu, dorește să îl întâlnească pe scriitor. Dar, se pare că are o legătură secretă și cu femeia pe care acesta o iubește, iar interviul se transformă într-un joc al adevărului crud și sinuos.
Vizitatorul Text disponibil online
Viena în anul 1938. Faptul că fiica sa Anna este interogată de Gestapo, îl face pe celebrul Sigmund Freud, grav bolnav de cancer la gât, să fie dornic să părăsească cât mai curând posibil o Austrie nazistă. El primeşte pe neaşteptate vizita unui personaj bizar, care pare a fi un cerșetor, dacă nu chiar un infractor, dar pretinde a fi însuşi Dumnezeu. De aici se naște o discuţie plină de controverse ale cărei linii de forţă pot fi rezumate prin două întrebări: de ce permite Dumnezeu astfel de aberaţii istorice precum coşmarul nazist şi, respectiv, de ce nu le-ar permite câtă vreme Lumea însăşi pare a se fi lepădat de Cel Sfânt?

vezi toate stirile despre Eric - Emmanuel Schmitt


Optiuni vizualizare

Biografie Eric - Emmanuel Schmitt 

+4 4voturi

Eric - Emmanuel Schmitt

Eric - Emmanuel Schmitt s-a nascut la data de 28 martie 1960 in Sainte- Foy- les-Lyon, Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Eric - Emmanuel Schmitt

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele