Piese de Esteve Soler

Contra progresului (Contra el progrés) Fragment disponibil online
Ce se întâmplă dacă într-o zi, dintr-o dată, un copil dintr-un documentar de televiziune a apărut așezat pe canapea la domiciliul tău? Ce-ai face? Și dacă vom schimba partenerii, deoarece contractul nostru de căsătorie a expirat? Și dacă Scufița Roșie și-a pierdut toată nevinovăția? Acestea sunt unele dintre lucrurile pe care bântuie mintea lui Stephen, eroul comediei lui Soler. Șapte povești în care umorul se amestecă, o oglindă care deformează reality show, exagerat și ridiculizat.
Contra iubirii (Contra l'amor)
7 povești burlești în care se amestecă și groază, și comedie, generând o emoție copleșitoare, ireală, ce aduc în discuție trădări amoroase generate de societatea noastră care încurajează ipocrizia și dezechilibrul.
Contra democrației (Contra la democracia) Fragment disponibil online
Textul dramaturgului spaniol pornește de la ideea democrației ca o farsă ce produce orori la nivel mondial. Piesa îmbină comedia cu genul horror și face parte dintr-o trilogie alături de piesele „Contra el progrés” și „Contra l’amor”.

Optiuni vizualizare

Biografie Esteve Soler 

+4 4voturi

Esteve Soler

Esteve Soler s-a nascut la data de 1976 in Barcelona, Spania.

Esteve Soler este un dramaturg catalan de mare forţă, născut la Barcelona în 1976, absolvent al Institutului de Teatru din Barcelona, unde predă în prezent scriere dramatică. Din 2008, trilogia lui, alcătuită din piesele: Contra progresului, Contra iubirii şi Contra democraţiei a fost tradusă în numeroase limbi, fiind montate în Germania, SUA, Elveţia, Austria, Grecia, Venezuela şi Chile. Alte piese ale lui au fost montate la Teatrul Naţional al Cataloniei (Jo sóc un altre!), la Teatre Lliure (Davant de l’home) şi la Bell Theatre din Londra (Memòria).
Fiecare dintre cele trei texte – ce alcătuiesc trilogia mai sus amintită, tradusă de curând şi în limba română – conţine şapte piese burleşti, după cum le intitulează autorul, acestea fiind adevărate texte suprarealiste, de umor absurd, care ne duc cu gândul la Eugen Ionescu şi la Samuel Beckett.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Esteve Soler

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele