Piese de Eva Crisan

Mr. Nobody Text disponibil online
Doi deţinuţi pe viaţă, în celula condamnaţilor la moarte. Fără să-si cunoasca vina, au primit sentinţa de a fi executaţi şi mor aşteptând cerificatul de eliberare. Timpul este unul al conştiinţei-suspendat deasupra vidului, iar spaţiul de joc, o arhitectură structurată pe tablouri, care sunt planuri multiple ale sinelui: un plan interior, din zonele cele mai abisale, până în punctul cel mai înalt ( infernul, groapa, fântâna, ţinutul îngheţat, tărîmul morţii şi al umbrelor - şi axul opus, al spaţiului abstract, în oglindă, o lume absolută, a ideilor); un plan exterior, al închisorii şi un plan paralel, vocea femeii, aparent libere, în afara celulei, închisă în propriul sine. Personajele, Unu şi Celălalt (dublul) refac traseul interior al (re)găsirii sinelui şi a libertăţii absolute. Conflict: Fiecare om se naşte cu o condamnare la moarte în buzunar. În aceasta lume, nimeni nu este nevinovat. A fi viu - o naştere din nou, în conştiinţă.
Pasărea de foc Text disponibil online
Pictorul Marc Chagall, scriitorul Maxim Gorki şi compozitorul Igor Stravinski, în vacanţă de creaţie pe insula Malloca, din Arhipelagul Sfântului Lazăr - o insulă cu un singur locuitor: Bella. Personajele imaginare ale lui Chagall intră şi ies din tablouri, populând insula. Decor chagallian. Un vis al lui Chagall: Comisarul Artelor, Anatoli Lunacearski, care soseşte de la Moscova cu directive de repatriere… îl inspiră să picteze în somn, o capodoperă: Pasărea de Foc.
Țara lui niciodată-niciodată Text disponibil online
O țară fantastică, guvernată de un sistem desăvârșit. O mică defecțiune a unei mașini de scris strecoară câteva greșeli de ortografie în planul ”noii ordini mondiale” și declanșează anarhia, represiune în masă, război etnic, dictatură. O frunte lovită de un cărăbuș în zbor răstoarnă întregul sistem și instaurează cu totul alte valori.
Zidul Fragment disponibil online
Un bărbat și o femeie. Existențe paralele, în două spații diferite, separate de un zid. Așteptare, singurătate, alienare, dragoste.

vezi toate stirile despre Eva Crisan


Optiuni vizualizare

Biografie Eva Crisan 

+5 5voturi

Eva Crisan

Eva Crisan s-a nascut la data de 17 iunie 1976 in Alba Iulia, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Eva Crisan

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele