Piese de Fausto Paravidino

Boala familiei M
O familie care se resimte după traumatismul unei mame moarte, probabil în urma unei sinucideri. Povestea e spusă de Doctorul povestitor. Bătrânul tată Luigi a rămas cu trei copii: Marta, fata care deţine locul mamei în casă, gătind şi îngrijind de familie; Maria, cea cu doi iubiţi, cre a ales frivolitatea ca mod de viață; și Gianni,frate mai mic, aflat la graniţa dintre adolescenţă şi tinereţe, cu probleme de vârstă. Fabrizio şi Fulvio sunt doi prieteni care o iubesc, fiecare în felul său, pe Maria. Toate personaje au în comun boala, de mai multe feluri, descrisă direct sau indirect.
2 frati (Due Fratelli)
"Due fratelli" ritrae una situazione triangolare, in cui i due giovani protagonisti ruotano attorno a una ragazza che vive insieme a loro.
Exit
A şi B sunt un cuplu (profesor universitar şi soţia lui) cu probleme care vor să înţeleagă care sunt motivele crizei prin care trec: politica, copiii, lipsa lor, sexul, gelozia… Povestea lor nu pare să mai aibă soluţii de ieşire din criză, aşa că pleacă în afara casei în căutarea sinelui. Întâlnesc și alte personaje: C, o tânără studentă şi D, un alt bărbat, care cel mai probabil este menit să fie liantul ce le uneşte destinele.
Genova 01
La répression qui s'est abattue sur les manifestants alter-mondialistes lors du sommet du G8 à Gênes au printemps 2001. Répression illustrée par la mort du jeune Carlo Giuliani, tué par un carabinier.Gênes 01 est structuré par les voix de personnages qui commententent les événements, se les rappellent, et mènent l'enquête. Ces voix construisent un espace de discussion sur la scène.
Măcelăria lui Iov
Un text care generează sugestii, pune întrebări și se referă la experiment în raport cu o dramaturgie scrisă într-o modalitate nouă pentru mine. Am studiat Cartea lui Iov fără să știu cu adevărat pe ce drum m-ar putea duce fiindcă aici se neagă puțin ceea ce știam din Catehism. Raporturile cu sacralitatea, cu misterul, cu Dumnezeu – asta mă interesa cel mai mult. Răul vine de la oameni, e pedeapsă divină – fiecare poate alege o variantă în funcție de convingeri. Iov o va face după trei zile de tăcere și transformă experiența răului în poezie și filozofie. Când am scris piesa eram preocupat și de criza economică și de mecanismele aproape obscure ale finanțelor, absurde uneori, atât de absurde că le-am văzut ca pe o antiteologie. Am fost impresionat de lecțiile lui Andrea Baranes. Am fost impresionat de metafora lui Marco Bersani care vede în piețele financiare zei păgâni în căutarea sacrificiilor umane. Dar mai ales m-a interesat relația dintre liberalism (ca religie a egoismului) și cultură, o relație în care solidaritatea socială și iubirea de aproape nu reprezintă o opțiune. E un demers pentru care a trebuit să mă întorc în trecut ca să pot reprezenta actualitatea.” (Fausto Paravidino)
Natura morta in un fosso
Ils sont six à questionner ou témoigner. Jamais ils ne se rencontrent. Tous habitent une bourgade de la périphérie milanaise. Un événement les lie : l'assassinat d'une jeune femme. Indice après indice, comme dans une bonne partie de Cluedo, l'inspecteur Salti mène l'enquête dans ce thriller passionnant où chacun risque d'être pris au piège de ses propres monstres. Impossible désormais de dormir en paix…
Noccioline
Peanuts n’a pas pour objet précis le sommet du G8. Mais la pièce traite davantage les problèmes soulevés par ces événements, les facteurs qui les ont permis. Elle se concentre sur une bande de copains, en amont et en aval du sommet. Elle est écrite en courtes scènes, comme les planches de la bande dessinée Peanuts, dont les personnages sont des avatars. La recette est surprenante, mais le résultat est remarquable: les répliques incisives, les jeux d’écho et de contrepoint entre les scènes des deux parties, l’humour côtoyant toujours l’horreur quotidienne ou policière. À la fin, il y a des méchants et des victimes – mais où sont les bons, où sont les justes? On peut après tout refuser de cautionner une répression policière, mais ensuite?
Texas
About a group of friends from a small village in Italy. The main story is about a guy from the group who falls in love with his brothers school teacher.
Vecini (Vicini)
A piece on our fears. On our imaginary fears, on our real fears. On our real fears that are often our imaginary fears. In a rarefied and suspended atmosphere and suspended, two young couples meet and clash between the domestic walls.

vezi toate stirile despre Fausto Paravidino


Optiuni vizualizare

Biografie Fausto Paravidino 

+1 1vot

Fausto Paravidino

Fausto Paravidino s-a nascut la data de 15 iunie 1976 in Genova, Italia.

Fausto Paravidino este actor, scenarist şi dramaturg şi s-a remarcat in Italia pentru dimensiunea poetică din arta sa. In piesele sale, tratează umanul in combinaţie cu protestul şi rebeliunea. A lucrat alături de compania lui Jurij Ferrini, punand in scenă texte de Shakespeare şi Pinter.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Fausto Paravidino

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele