Piese de Florina Ilis

Chemarea lui Matei
De-a v-ati ascunselea
O parabolă semi-religioasă pe tema căutării lui Dumnezeu şi a revenirii pe pământ a Fiului său. Instalatorul, Jucătorul, Regizorul, Femeia de serviciu alunecă prin conducte într-o altă lume care şi-a uitat originea solară şi s-a adaptat la viaţa subterană în speranţa că vor putea urca, odată, pe conducta din mijloc, “conducta lui Dumnezeu”. Situaţiile dramatice, repetitive, pot continua la nesfârşit, cum ne spune şi titlul piesei, cu alţi pământeni care vor aluneca pe conducte pentru a se întâlni cu Nebunul, Orbul, Domnişoara şi copiii aflaţi acolo din vremuri imemoriale. Fiecare nou venit este luat drept Fiul care îi va conduce spre mântuire.

vezi toate stirile despre Florina Ilis


Optiuni vizualizare

Biografie Florina Ilis 

+3 3voturi

Florina Ilis

Florina Ilis s-a nascut la data de 26 august 1968 in Bucuresti, Romania.

Membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. In anul 2000 a debutat cu volumul de haiku-uri Haiku si caligrame. Acesta reprezinta o inedita combinatie intre poezie si caligrafie (autoarea caligramelor este Rodica Frentiu). In anul 2001, publica romanul Coborirea de pe cruce (editia a doua, 2006); in anul 2002, Chemarea lui Matei. Urmeaza Cruciada copiilor, care incheie trilogia. Romanul Cruciada copiilor, Editura Cartea Romaneasca, 2005, a fost laureat cu Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, cu Premiul CARTEA ANULUI 2005, acordat de Romania literara si Fundatia Anonimul, Premiul revistei Cuvantul pentru proza si cel oferit de Radio Romania Cultural. In anul 2007, Cruciada copiilor apare in limba ebraica, la Editura Nymrod. Fenomenul Science Fiction in cultura postmoderna. Fictiunea cyberpunk, Editura Argonaut, 2006, este lucrarea de doctorat a autoarei.
In anul 2006, Florina Ilis este singura scriitoare prezenta in Top 100 de femei de succes, publica romanul Cinci nori colorati pe cerul de rasarit la Editura Cartea Romaneasca si volumul de teatru Lectia de aritmetica la Editura Echinox.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Florina Ilis

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele