Piese de Gavriil Pinte

Cei ce nu uită
Un text de conştiinţă civică. Care vrea să ne spună că nu era nicidecum bine înainte. Că nu avea cum să fie bine câtă vreme acel înainte a fost unul al crimei, al terorii şi al lipsirii de libertate. A absenţei oricărei libertăţi. În primul rând, a suspendării libertăţii de gândire.
Domnul Urmuz scrie pagini bizare
O biografie poetică după viața și opera lui Urmuz, precursor al literaturii/teatrului absurdului, unul dintre rebelii autentici ai artelor secolului 20.
În inima nopţii – Episodul Hamlet
Hamlet – o piesă nocturnă, fantomatică. Un spațiu bântuit de fantome și urmăritori/spioni. Metodele de supraveghere, dar și frica – îi fac pe toți să vorbească în șoaptă, să comunice codificat, cu semne/gesturi de neauzit, de neînregistrat… sau chiar să refuze să mai comunice.» (Gavriil Pinte)
În inima nopţii – Episodul Lear
De ce îşi împarte Lear regatul? Un adevărat mister shakespearian care a primit atâtea răspunsuri câte montări şi încă alte zeci în plus, dezvoltate în exegeze ale unor oameni serioşi şi conştiincioşi. Un răspuns final şi definitiv nu s-a găsit. Speculaţiile se învârt în jurul aceluiaşi principiu al orgoliului, fie că îl numesc orbire, moft sau nechibzuinţă. Deseori Lear e văzut ca un bătrân obosit de putere şi dornic de linguşiri sau un tiran hachiţos, condus de impulsuri de moment. Destul de rar ne întâlnim cu un Lear iubitor, sigur pe sine, care acţionează în deplină cunoştinţă de cauză, conştient şi asumat. - Alina Epingeac
Ispita Cioran
Piesa prezintă o biografie poetică a marelui filosof Emil Cioran, reconstruind simbolic călătoria imaginară a acestuia, înapoi spre Rășinari. Sunt prezentate în ordine cronologică: nașterea, copilăria, izgonirea de acasă, înaintarea în vârstă, dragostea târzie pentru Friedgard Thoma și moartea sa.

Optiuni vizualizare

Biografie Gavriil Pinte 

0 0voturi

Gavriil Pinte

Gavriil Pinte s-a nascut la data de in , Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Gavriil Pinte

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele