Piese de Georg Buchner

Moartea lui Danton (Dantons Tod)
Cine este Danton? - pune problema spectacolul. Mare revoluţionar şi politician fanatic? Bărbat capabil de iubire gingaşă sau dictator însângerat? Nici unul şi toate acestea laolaltă. Autorul tratează relaţia dintre istorie şi individ, propunere cu precădere actuală prin faptul - deloc surprinzător -, că piesa este pusă pe scenă în anul în care aniversăm două decenii de la revoluţia română din 1989. Moartea lui Danton e o piesă excesivă - pentru actori excesivi... pentru un public dornic să îndure vertigiile excesului." (Mihai Măniuţiu)
Leonce si Lena (Leonce und Lena)
Din rațiuni politice se aranjează o căsătorie între doi tineri moștenitori ai unor regate vecine - prințul Leonce și prințesa Lena – fără ca aceștia să se fi văzut măcar. Ambii tineri se opun acestei căsătorii aranjate, fiecare având propriile lor idealuri pe care le vor îndeplinite. Se întâlnesc din întâmplare fără să știe cine sunt și se îndrăgostesc, în final realizându-se și căsătoria dorită de părinții lor.
Woyzeck
Text inspirat dintr-un caz real, cel al unui soldat care-şi ucide iubita (mamă a copilului lui) adulterină. Se insistă asupra abrutizării sociale la care e supus individual.

Optiuni vizualizare

Biografie Georg Buchner 

0 2voturi

Georg Buchner

Georg Buchner s-a nascut la data de 17 octombrie 1813 in Goddelau lângă Darmstadt, Germania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Georg Buchner

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele