Piese de György Spiró

6 din 49
Un cuplu de oameni simpli, părinți a doi copii adolescenți, câștigă la loto 10 miloane de euro. Cei doi trec de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem: distrugerea biletului câștigător.
Prah
doi soţi de vârsta a doua, de condiţie modestă - se confruntă cu o situaţie neaşteptată - câştigarea unei sume imense la loto - fapt ce atrage după sine confruntarea cu o serie de temeri şi frustrări ale personajelor.Biletul de loto le afectează rutina zilnică, acea ordine pe care, deşi o contestă frecvent, par să o prefere în locul riscurilor presupuse de schimbarea statusului.
Quartet
Un domn din America sună la uşa unor pensionari pentru a-i mulţumi celui care l-a avertizat cu ani în urmă că urma să fie arestat. Și-a făcut o situaţie materială consistentă, iar acum vrea să îşi arate recunoştinţa. Salvatorul de atunci, însă, nu recunoaşte nimic. E prea prins de teoriile conspiraţiei, de temeri vechi cu chip nou şi se ascunde în spatele ecranului tv la care urmăreşte Eurosportul. Soţia lui e o femeie de bine, blândă, cumsecade şi omenoasă. Discuţia începe cu intenţii bune, cu inima deschisă. Suspiciunile, ideile fixe şi obişnuinţa de a trăi cu frica în sân transformă această întâlnire într-un dialog absurd, în care argumentele curg, iar politica înlocuieşte amabilităţile.
Tacâmuri de pui

Optiuni vizualizare

Biografie György Spiró 

+1 1vot

György Spiró

György Spiró s-a nascut la data de 4 martie 1946 in Miskolc, Ungaria.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de György Spiró

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele