Piese de Hans Christian Andersen

Casa Andersen - Poveşti de Crăciun
O compilație de texte ale poveștilor lui Andersen în care Crăciunul joacă un rol importat.
Crăiasa Zăpezii
Degețica
Povestea unei fetițe liliputane care, cu umor și fantezie, trece prin întâmplări minunate ce ne amintesc de universul copilăriei.
Fetița cu chibrituri
O fetiță săracă care vindea chibrituri își trăiește drama în noaptea Crăciunului la lumina chibriturilor arse până la ultimul. Deși pâlpâiala flăcărilor o vor ajuta să viseze la minuni, ele nu o vor ăncplzi și va muri înghețată.
Hainele cele noi ale Împăratului
Doi excroci susțin ca fac haine care nu pot fi văzute de cei care nu sunt potriviţi pentru slujba pe care o îndeplineau şi de toţi cei care erau proşti. Vanitatea îl determină pe împărat sa iasa complet dezbrăcat, nerecunoscând faptul că nu are haine pentru a nu fi considerat prost.
Klaus cel Mare şi Klaus cel Mic
Ingeniozitatea lui Klaus cel Mic îl ajută să găsească tot felul de metode hazlii prin care își păcălește adversarii. El își foloseşte şiretenia pentru a-i veni de hac invidiosului și lacomului Klaus cel Mare, puternic dar copilăros şi credul.
Prinţesa din castelul de Aramă
O prințesă care locuia într-un castel de aramă este ajutată sși găsească fericirea cu ajutorul unui amnar fermecat.
Prinţesa şi bobul de mazăre
Un prinţ este convins să se căsătorească pentru binele împărăţiei, dar cum să găsească perechea? Se pare că niciuna dintre prinţese nu este cea potrivită, pentru că el îşi doreşte o prinţesă adevărată. Cum se poate dovedi că o prinţesă este prinţesă adevărată? Se întâmplă însă un şir întreg de coincidente, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată. Ea va fi supusă testului bobului de mazăre...
Rățușca cea urâtă
Povestea are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă care, doar pentru simplul fapt că nu era asemena celorlalte, a îndurat umilinţe și dispreț din partea celor din jur. Singurul sprijin era mama raţă, care îl iubea la fel de mult ca pe ceilalţi puişori ai săi. Simţea exact ce simte un om respins pentru ca e ”altfel”, fie că e prea înalt, prea scund, prea gras sau prea slab. E bine să ne gândim ce ar putea trăi în acele momente şi cât de grele îi sunt umilinţele. Dar mai ales, nu uitaţi, oricând putem fi în locul lui!

Optiuni vizualizare

Biografie Hans Christian Andersen 

+1 1vot

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen s-a nascut la data de 2 aprilie 1805 in Odense, Danemarca.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Hans Christian Andersen

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele