Piese de Iacob Gordin

Blestemul iubirii
''Recent, celebrul regizor de film James Cameron s-a scufundat în Groapa Marianelor. El a declarat că acolo, jos, există o altă lume. Unde a văzut şi a filmat vietăţi despre care ştiinţa de azi nici nu are habar. Sub pretextul acestui text, vă propunem şi noi o scufundare în Marea? Dragostei. Noi, câţiva artişti, ne scufundăm în această mare formidabilă. Încercăm să ajungem chiar până la fund. Ce ne-aşteaptă acolo? Poate că ne va mângâia pe frunte un Înger, ori poate că în bezna adâncimilor ne-aşteaptă Diavolul. Oricum, trebuie să avem curajul de a-l privi în ochi.'' Kincses Elemér
Dinastia Efros
o dramatică frescă a iubirii de mamă pe fondul conflictului dintre generaţii
Fericirea furată
Bogatul Friedlender este de acord ca fata sa, Etti, să facă o mezalianță căsătorindu-se cu un muzicant. Motivul este de a ascunde rușinea ca ea să fi rămas gravidă. Tinerii căsătoriți sunt expediați în grabă în America unde, peste ani va veni și restul familiei. Orgoliul o împiedică pe Etti să arate cât de nefericită este alături de bărbatul care i-a fost dat de soț, iar acesta nu are nici un scrupul să o înșele chiar cu sora ei, Tili. Dar adevărul iese la iveală, iar Etti îi face pe cei doi vinovați sa plătească cu viața.
Hasie Orfana (Hasie Di Iesoime)
luminoasa figură a unei fete de ţară este zugrăvită cu o delicată poezie
Un Rege Lear Evreu
Parafrază originală după Shakeaspeare, în care situaţiile complexe şi pline de dramatism sunt situate într-un mediu evreiesc, accentul fiind pus pe mărirea, respectiv decăderea unei familii.

Optiuni vizualizare

Biografie Iacob Gordin 

+1 1vot

Iacob Gordin

Iacob Gordin s-a nascut la data de in Bucuresti, Ucraina.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Iacob Gordin

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele