Piese de Ignacio del Moral

Zile fierbinți (Dias de Calor)
Text scris în anii '80, când violența împotriva femeilor nu era combătută public în maniera de acum. Se abordează problema din perspectiva a două femei care se întâlnesc și își amintesc de modul în care s-au descurcat cu partenerii lor atunci când au trăit astfel de experiențe.
Fugadas
Protagonistele sunt două femei legate de o strânsă prietenie, iar textul face referiri la amintirile lor, la experiențele femeilor care caută propriul spațiu fizic și emoțional.
La Gran Muralla
Împăratul unui mic și îndepărtat imperiu are un coșmar teribi: el se trezeste pus in cireașa așezată în centrul unui tort care este devorat de o dragoni vorace. Îl cheamă pe ghicitorul Curții, un șmecher și incompetent care interpretează visul de maniera primului gând care îi vine în minte ...
La Mirada del Hombre Oscuro
The storyline of the play is essentially the following: the lower-middle class Spanish family goes to a remote beach in Southern Spain to look for shellfish. They encounter there an African immigrant who has just crossed the Straight, and a cadaver of another who drowned on the attempt. Because the father loses the spark plug he had taken out of the car so that no one could steal it, the family is forced to spend the night on the beach with the black man, Ombisi.
Noaptea ursului (La Noche del Oso)
Text despre tranziția unor adolescenți spre tinerețe. Întâmplări adolescentine pline de umor, dar derulate într-un context dramatic, cu deziluzii și renunțarea la modelul colectiv.
Páginas Arrancadas del Diario de P.
Despre problema singurătății radicale a omului, desprevinevitabila frustrare a celor lipsiți de afecțiune, despre realitatea de zi cu zi percepută ca o închisoare umană reală și despre sentimentul contradictoriu al istoriei noastre personale.
Presas
Protagoniștii sunt treisprezece deținuți care trăiesc o mare dramă rezultată din complicitatea bisericii cu regimul lui Franco, din concepția că Dumnezeu judecă, decide și pedepsește. Totul se petrece în anii 40 -50, perioadă când ”toată Spania era o închisoare.”
Que no se entere nadie... hasta que pasen las elecciones
Rey Negro
Regele unei țări africane fuge împreună cu secretarul ca sa evite astfel masacrarea sa, dar viitorul lui este nepromițător și sfârșesc ca cerșetori pe străzile unei capitale europene.
Soledad y ensueño de Robinsón Crusoe
După ce își ia la revedere de la părinți, Robinson pleacă în excursie în Brazilia pentru a investi capital într-o afacere de familie promițătoare. Așteptările lui nu se împlinesc pentru că este aruncat în mare de marinari beți. Ajunge pe o insulă locuită de fiare sălbatice. După mulți ani, descoperă pe insulă și alți locuitori. Sunt ființe inferioare, sălbatici și dintre ei se va apropia de Vineri pe care îl va îmblânzi și domina cu ajutorul neprețuit al fantomei tatălui său, care, ocazional va apărea.
Un día de Espías o el caso del Repollo con Gafas
O noapte caldă de vară, un străin misterios se furișează într-o clădire de birouri, în departamentul cel mai secret din Manzanares, în căutarea unei formule secretă. Dar misiunea lui se complică la apariția lui Merche și Pia, care vin pentru a curăța biroul. Ei decid să îl ajute, pentru a evita intervenția foarte vigilentului paznic Remigio. Dar biroul are multe capcane și e complicat ca Albert și cei doi prieteni să găsească noua formulă, care poate pune capăt foametei în lume...
Una del Oeste
Piesă pentru copii cu acțiune western.

Optiuni vizualizare

Biografie Ignacio del Moral 

+1 1vot

Ignacio del Moral

Ignacio del Moral s-a nascut la data de 2 septembrie 1957 in San Sebastian, Spania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Ignacio del Moral

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele