Piese de Ilinca Stihi

64
Un textl-eseu dedicat tragediei din Clubul Colectiv. La doi ani de la tragedie, un demers retrospectiv reflexiv, iar nu înecat în emoţie, care ”nu acuză” şi nici ”nu scuză” pe nimeni, ”nu creează eroi” devine posibil spre aducere aminte.
Argentina
Suzana
Scenariu după o idee de Werner Herzog. Un puşcăriaş este eliberat. Afară, lumea parcă a amuţit. Drumul pustiu pare să ducă spre oraş. Spre viaţă. Spre iniţierea unui nou parcurs. Puşcăriaşul porneşte la drum însoţit de femeia lui imaginară, Suzana, o fată din revistele deocheate care, în fotografia de deasupra patului, i-a mângâiat anii de detenţie. Treptat, Suzana capătă personalitate, viaţă, şi devine ghidul său într-un drum al amintirilor şi proiecţiilor imaginare. Un drum al nopţii continuat de versurile poetului german Novalis, pe care Suzana insăşi le descoperă cu interes.
Zâna Zorilor
O interpretare actualizată a basmului Zâna Zorilor de Ioan Slavici care introduce înlăuntrul semnificaţiilor naraţiunii scenice un fascicul de semnificaţii provenind dinspre „frământările” acute ale prezentului. Astfel, cei trei feciori ai Împăratului, care „cu un ochi plânge şi cu altu’ râde”, devin un trio plin de farmec actualizat.

Optiuni vizualizare

Biografie Ilinca Stihi 

+2 2voturi

Ilinca Stihi

Ilinca Stihi s-a nascut la data de 24 iulie 1978 in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Ilinca Stihi

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele