Piese de Ioan Peter

Cei mari, cei mici
O piesă despre familie. Despre felul în care eforturile şi sacrificiile unei generaţii sunt percepute de generaţia următoare. Iluzia familiei unite se face ţăndări, fiecare membru al familiei evoluând în capsula etanşă a suspiciunilor proprii şi devenind intolerant cu aspiraţiile celuilalt.
Cipsuri şi Dale
Pentru a face rost de bani, doi muncitori șomeri fură dale și cărămizi din clădiri neterminate pe care le vând pe sub mână. Banii sunt puțini și se hrănesc cu chipsuri cu surprize și beau bere la barul unei foste animatoare. Nu au familie, nu au bani, așa că primesc propunerea unui alt șomer de a înființa o formaţie de strip-tease masculin antrenată de stăpâna barului.
CocA blues Fragment disponibil online
Pepsicola și Cocacola): cele două companii - eterne rivale, îşi lansează noul produs: Pepsi Happy, respectiv Cola Happy, băutura care îţi aduce fericirea. Pentru convingerea publicului, El şi Ea, agenţi ai celor două companii, se lansează în tirade şi fac uz de capacităţile lor verbale şi non-verbale. Cei doi intră apoi într-un de joc de seducţie care se finalizează cu o nuntă ce induc ideea marii împăcări istorice între cele două concerne.
Hamletule Text disponibil online
Un "one man show" pe textul lui Shakespeare recitit în cheie parodică și încărcat de comentarii contemporane.
Jim cara molozul Text disponibil online
O comedie care se învârte în jurul morții cu tot ce implică ea din punct de vedere ”organizatoric”. Vecinii dintr-un bloc au înființat APOMTAD (Asociaţia Pentru Optimizarea şi Modernizarea Trecerii în Altă Dimensiune) ale cărei ședințe se țin pe casa scării. Jim este un american stabilit de 20 de ani în România care se implică active în treburile practice ale asociației.
Nu deranja. Asteapta. Acum... Text disponibil online
Ștefan, tânăr pensionar, fost şef de şantier, căsătorit de trei ori are acum o relație cu Clarine, funcţionară la un înalt for european pentru integrarea României în Europa. El se confruntă cu problemele ridicate de copii lui, frați vitregi – Petrică și Onuța, totul petrecându-se în jurul sacrificării unui porc.
O noapte cu Ioachim Cortez
PicniC Text disponibil online
O parodie a melodramei de familie în care părinții sunt lineari dar dispuși la deschidere, fiica ezită între familie şi chemările vârstei, tânărul e complex. Sunt abordate teme importante: neînţelegerile dintre generaţii, lipsa de comunicare, agitaţia inutilă, manipularea prin mass-media, violenţa de limbaj, coexistenţa atitudinii duble din om etc.
Prostii
Teatrul Covalciuc angajeaza masinisti
Tot ce se da
Trei români în cãutarea bunăstării pornesc într-o călătorie „de afaceri” spre Anglia, unde rolul lor va fi acela de a fura și „livra” unui intermediar oasele lui Hamlet de la Elsinore, pe care colecționarii sunt dispuși să plătească mulți bani. Dupã îndeplinirea cu succes a primei „misiuni”, cei trei ar trebui sã „furnizeze” oasele cuplului Ceaușescu. Întreaga acțiune a piesei are loc pe drum, cu diverse aventuri ale personajelor. Toți oamenii cu care eroii se întâlnesc sunt români, indiciu ce arată ce mult ne-am ”integrat” în Europa.
Un om de milioane Text disponibil online
Pitea Pavlovici aşteptă la nesfârşit întoarcerea lui Liubov Andreevna de la Paris. Personajul feminin absent ne este dezvăluit treptat prin apelul la două procedee: rememorarea şi căderea în visare. Ultimul dintre acestea sprijină impresia pregnantă că totul se petrece în mintea personajului, că totul e plăsmuirea unui univers creat de acesta (impresie indusă şi de primele replici legate de lectura care îi provoacă somn lui Pitea Pavlovici). - Daniela Boboiciov Magiaru

vezi toate stirile despre Ioan Peter


Optiuni vizualizare

Biografie Ioan Peter 

+30 30voturi

Ioan Peter

Ioan Peter s-a nascut la data de in Bucuresti, Romania.

Actor, autor de text pentru teatru, trăieşte în Arad, România; Debut în ’Biblioteca Teatrului Imposibil’ – seria ’Caietul de sală’ cu piesa "Tot ce se dă" apărută la editura Dacia. Publică în : Ca şi cum, Avancronica, OBSERVATOR CULTURAL - Suplimentul de cultură, Biblioteca Teatrului Imposibil, A het, LITERNET, AR-FUN UNU (antologie, texte de teatru nou la teatru vechi) Arca Teatru : Proştii, Tot ce se dă,O noapte cu Ioachim Cortez, Slăbănogu’ se roagă, Jim cară molozul, Hamletule (publicat in revista de cultura ARCA), Nu deranja. aşteaptă. acum (publicată în antologia AR-FUN UNU texte de teatru nou în teatrul vechi ed. Eikon Cluj-Napoca), Coca blues (publicat la LITERNET, in cadrul programului cutia cu teatru).


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Ioan Peter

Discutii:

propune tema de discutie

  • Guest - texte mai bune scrise tot de el cum ar fi teatru Covalciuc   
    texte mai bune scrise tot de el cum ar fi teatru Covalciuc angajeaza masinisti

  Aminteste-ti datele mele