Piese de Ioan Sapdaru

Ceasul Text disponibil online
Dănilă Prepeleac
Trăim într-o ţară a Dănilă Prepelecilor care îşi dau cu stângu-n dreptul şi îşi pun piedică singuri. Ceea ce nu înseamnă că românul e prost. În cazul de faţă, prostia şi deşteptăciunea românului nu se exclud, ci se completează aşa cum şi povestea lui Dănilă Prepeleac continuă în alt registru, după ce e formulată sentinţa: ”dracul mi-a luat minţile!”.
Despărțitorul
„Am insailat o suita de istorii urbane despre un moment destul de interesant pentru dramaturg, dar neplacut pentru un cuplu, momentul despartirii. Eu m-am gandit cum ar putea sa se intample lucrul asta in spatiul nostru levantin, balcanic, pentru ca aici e putin mai altfel. Atunci cand i se aduce aceasta veste groaznica, neplacuta, destul de nasoala, omul reactioneaza ca atare, adica el crede ca despartitorul este amantul sau crede ca de fapt e o afacere si bineinteles ca primul om pe care se razbuna e despartitorul care primeste si suturi, si bataie, si cuvinte injurioase.” - Ioan Sapdaru
Freelancer story
„Piesa este rezultatul unor reflectii de mai mult timp, dar mai ales in urma tragicului sfarsit al unui tanar actor, intamplat acum mai bine de-un an. Ii admir nespus pe acesti tineri actori in blugi gauriti, cu casti in urechi si rucsacuri in spate. Apropo de rucsacuri … Ma intreb mereu ce tin ei in aceste minuscule rucsacuri. Un sandvis, un pachet de tigari, un notebook? Sau o piesa cu un rol pe care viseaza sa-l joace intr-un teatru ?… Fiecare din ei e unic, misterios, trist … Fiecare din ei ascunde o energie, o nostalgie, un univers …” - Ion Sapdaru
Hollywood Mirage Text disponibil online
„....fascinaţia pentru Hollywood este, în continuare, vie şi constantă. Suntem tributarii Hollywood-ului vrând- nevrând. Hollywood-ul, acest tărâm al umbrelor pe perete ne incită imaginaţia, ne face să credem că fericirea e atât de aproape, că prinţul cu pantoful pierdut în mână e pe cale să ne bată la uşă, că Marele Vrăjitor va aduce la viaţă prietenul pierdut, că genialul regizor ne va da un rol pentru Oscar, că vom gasi în beciul bunicilor Marele Graal şi foarte curând, poate chiar mâine, omenirea va înţelege în sfârşit că trebuie să trăiască în pace şi înţelegere pe mica noastră planetă... Marea uzină cu poveşti, Hollywood Mirage, îşi continuă drumul său triumfal...” (Ion Sapdaru)
Marcel și-a lăsat barbă Text disponibil online
Natură moartă cu nepot obez
Piesa satirizează dragostea egoistă, obsesivă, sufocantă a trei mătuși față de nepotul pe care l-au crescut după dispariția mamei ce le era soră, rezultatul fiind distrugerea vieții nepotului. Pompiliu se îndrăgostește de Lili, prostituata adusă de mătuși pentru a "rezolva" viaţa sexuală a nepotului lor dizgraţios de obez, poate și ca o posibilă scăpare de ”dragostea” exagerată a celor trei femei cu care convețiuește.
Șase despărțiri și-o împăcare Text disponibil online
Zgomotarul Text disponibil online
Un bătrân contactează un regizor pentru a face un spectacol: ”Zgomotele vieții”. El se dovedește a fin un extraordinar imititator de sunete, dar și un excelent povestitor, depănând amintiri în care sunt implicate mari personalități ale teatrlui cu care, pretinde că a lucrat. Din păcate, deși îl uimește pe regizor cu abilitățile sale, se dovedește a fi un bolnav mintal fugit din ospiciu.

vezi toate stirile despre Ioan Sapdaru


Optiuni vizualizare

Biografie Ioan Sapdaru 

+11 11voturi

Ioan Sapdaru

Ioan Sapdaru s-a nascut la data de 4 august 1961 in , Republica Moldova.

actor, regizor, dramaturg


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Ioan Sapdaru

Discutii:

propune tema de discutie

 • Alin M. - Felicitari, domnule Sapdaru! Meritati!   
  Felicitari, domnule Sapdaru! Meritati!
 • Cri - Pai si? Tacere totala dupa Comunicatul Uniter?   
  Pai si? Tacere totala dupa Comunicatul Uniter? Un "imi pare rau", un "ma scuzati", o maslina ceva?
 • Guest - imi pare rau cri . ion sapdaru   
  imi pare rau cri . ion sapdaru
 • Guest - imi pare rau cri . ion sapdaru   
  imi pare rau cri . ion sapdaru

  Aminteste-ti datele mele