Piese de Jean Claude Carriere

Audition
Manu Payet este un tânăr care vine mai devreme decât era prevăzut la o audiție. Se trezește singur pe scena teatrului Édouard VII, în fața a zeci de scaune de catifea roșie. Apare și Jean-Pierre Marielle, un comediant care nu-I dă nici un fel de atenție, ca și tânăra Audrey Dana.
Fă tu primul pas
Cum ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă cu cineva în mijlocul apartamentului tău şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi? O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată. O poveste despre sentimentul care îmbrăţişează adevăratele întâlniri, esenţiale, dintre oameni.
Girodina
L'Aide-mémoire
După ce într-o dimineața fata cu care își petrecuse noapte a lăsat îșa deschisă la plecare, o femeie cu trecut misterios intră și se instalează în apartamentul și viața lui. Orice ar face, ea nu vrea să plece. Sun opuși ca fire: el metodic și ordonat, ea: incoerentă și imprevizibilă.
La Controverse de Valladolid
Roman istoric adaptat pentru teatru, bazat pe fapte istorice petrecute în 1550. Este prezentată dezbaterea dintre călugărul dominican Bartolomé de Las Casas și filozoful Juan Ginés de Sepúlveda al cărui subiect este interzicerea sau nu a cărții Democrates alter.
La Tragédie de Carmen
Sub zodia turnătorului (Le Circuit Ordinaire)
un ofiter de politie politica si un turnator profesionist, singuri pe scena, un birou, intr-un precar echilibru si in schimbatoare raporturi de putere;
Le Client
Ce este de făcut când liberalismul sexual a ucis comerțul și când clientul nu prea mai apelează la aceste dame?
Misterioasa pariziancă
Povestea începe cu apariţia suprinzătoare a Susannei în apartamentul lui Jean-Jacques, de unde nu doreşte să mai plece iar el este mereu grăbit, ocupat. Pe parcurs renunţă la toată viaţa sa pentru a fi tot timpul împreună cu ea, dar în acel moment Susanna vrea să plece, el o vrea insistent dar dorinţa ei e alta acum. Întâlnirea lor semnifică de fapt întâlnirea dintre două lumi diferite, întâlnirea haosului cu ordinea, întâlnirea concretului cu abstractul. O dată cu apariţia Susannei aceste lumi se comasează, se produce o schimbare în interiorul lui Jean-Jacques, prezenţa Susannei umanizându-l.
Trente ans à peine
Fără narcisism, patru actori vorbesc despre trecuta lor tinerețe și pasiunea lor pentru teatru, împărțind aceeași scenă după 30 de ani, fără machiaj sau artificii. Își folosesc o parte din susținătorii săi cei mai importanți: Shakespeare, Racine, dar și Cehov sau Yasmina Reza sunt astfel chemați la bară să fie martorii unui spectacol lejer dar care posedă și o dimensiune deontologică.

Optiuni vizualizare

Biografie Jean Claude Carriere 

+1 1vot

Jean Claude Carriere

Jean Claude Carriere s-a nascut la data de 17 septembrie 1931 in Colombières-sur-Orb Héra, Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Jean Claude Carriere

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele