Piese de John Osborne

A Patriot For Me
Piesă bazată pe povestea reală a lui Alfred Redl. Acesta este un homosexual evreu care era spion pentru Austro-Ungaria în anii 1890 și este șantajat de ruși.
A Sense Of Detachment
Un portret viu al oamenilor reduși la simțăminte, dorințe, fantezii, degradare, aproape fără speranță dar, totuși, cu resurse pentru dragoste și frumusețe.
Almost A Vision
Dormitul împreună poate cauza neplăceri peste care nu se trece foarte ușor....
Better Class Of Person
O privire autobiografică despre maturizarea în timpul războiului sin suburbii.
Epitaph for George Dillon
Piesa spune povestea familiei lui Kate Elliot care trăiește o viață nefericită în suburbia South London, familie care decide să îl adopte pe Geroge Dillon.
Inadmissible Evidence
Un avocat își vede viața publică și personală dezintegrându-se.
Privește înapoi cu mânie (Look Back in Anger) Fragment disponibil online
Piesă a unei generații de tineri revoltați care observă că societatea nu le rezervase nici un loc în structura ei, este celebră pentru ideile cu tentă politică pe care le conține. Acțiunea se petrece în anii 1950 în Anglia, în plin proces de reașezare a claselor sociale după al doilea război mondial. Jimmy Porter, este un tânăr cult și inteligent, a absolvit o facultate dar își irosește viața vânzând dulciuri la o tarabă. Pentru că un om ca el nu își găsește locul în societate, nu i se oferă nici o șansă de a-și folosi inteligența sau talentul.
Luther
Play that explored the forces that were involved in the life of Martin Luther, one of the instigators of the Protestant Reformation. In the play, Luther's reputed constipation plays a part in the course of his life and career. Osborne takes Luther to task for his Against the Murderous, Thieving Hordes of Peasants (1525), and its call for vigorous suppression of the peasants in the Peasant's war (1524–1526). He has Luther give a philosophically and theologically good answer to the challenge, consistent with Luther's own thinking. This would seem to exculpate Osborne of any accusation of being totally one-sided against Luther. Luther seems to have been a disappointment to Osborne, since he could have followed through in his life as a revolutionary.
Personal Enemy
Acțiunea se petrece în 1953 într-un oraș American fictiv- Langley Springs. Aici locuiește familia Constant al cărei conducător este doamna Constant, o femeie apreciată de toată comunitatea pentru calitățile ei, în timp ce soțul ei este o persoană decentă și muncitoare.
The Devil Inside
Poveste unor tineri dintr-un orașel din Țara Galilor care se confruntă cu problemele generate de uciderea unor fete de către un maniac sexual.
The End Of Me Old Cigar
Complotul unei asociații de femei în scopul de a pune capăt dominației masculine.
The Entertainer
Personajul principal este Archie Rice, un actor de music-hall în decline.
The Great Bear
A 1951 play, never produced.
The Hotel In Amsterdam
Trei cupluri care își planificaseră un weekend secret sunt descoperite.
The World Of Paul Slickey
Watch It Come Down
Middle aged art community emigres expend creative energies.

Optiuni vizualizare

Biografie John Osborne 

+1 1vot

John Osborne

John Osborne s-a nascut la data de 12 decembrie 1929 in Londra, Marea Britanie.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de John Osborne

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele