Piese de Jordi Galcerán

Cancun
Unele vacanțe îți pot schimba viața. Cancun este o poveste despre ceea ce se întâmplă atunci când viața devine vacanța de vis pe care ai visat mereu să o trăiești. O comedie în care timpul și spațiul au devenit ciudate. Cancun este ultima vacanță pentru Lola, Vicente, Laura și Paul, două cupluri prietene de peste 20 de ani care merg împreună pe plajă. Într-o noapte, după câteva băuturi și multe cuvinte, Lola mărturisește că și-ar fi dorit ca toată viața lor să fi fost diferită. În dimineața următoare, realitatea este total schimbată și viața ei e total diferită.
Carnaval
Zi de carnaval. Un copil de trei ani a dispărut. Inspectorul Maria Garralda nu are nici o pistă, nici telefon mobil, nici un suspect. Dintr-o dată, primește un mesaj. Copilul va muri în treizeci de minute și toată lumea poate vedea acest lucru prin intermediul unui site web. La secția de poliție începe o cursă contra timp pentru a încerca să găsească ceva care să împiedice îndeplinirea amenințării.
Dakota
Comedia are ca protagonist un medic dentist care, în urma unor coincidențe mortale, constată că visele sale au capacitatea de a prezice viitorul și este condus într-o lume care estompează diferențele dintre viața reală și fantezie.
Creditul (El crèdit)
Antoni goes to a bank to request a personal credit, but when the director of the office sees that he can not offer any type of guarantee or guarantee to return it, he decides to deny it. Before this refusal, Antoni is not satisfied and makes a very puzzling proposal to the director.
El mètode Grönholm
Cu situații dramatice impecabil construite, cu neașteptate răsturnări de situație, cu personaje care, departe de a fi cumințenia întruchipată ori simbolul omeniei absolute, sunt autentice și savuroase prin felul în care își expun dar își și disimulează răutatea esențială. De fapt, Jordi Galcéran elaborează în limbaj dramatic un veritabil thriller corporatist dar și un manual de lichelism contemporan, un portret de grup al “gulerelor albe” din a căror compoziție chimică însușiri precum generozitatea, altruismul, emoția sufletească sunt programatic excluse. – Mircea Morariu
Fuita
Don Isidre Gali, Ministrul Industriilor, este implicat într-un scandal de corupție în urma căruia a obținut o vilă; de aici situații cu accente sociale comice implicând, corupție, prostituție de lux, iubiri ascunse, abuzuri, jurnalismul de investigație...
Gaudí
Piesa începe cu accidentul de tramvai al lui Gaudi și se termină cu înmormântarea lui, între aceste două repere prezentându-se o lungă retrospectivă a momentelor importante din viața sa: studii, dificultăți în vânzarea artei lui, relațiile lui, angajamentul lui față de Dumnezeu prin intermediul artei.
Cuvinte încătușate (Paraules encadenades)
Un psihopat și victima sa, sechestrată într-un spațiu fără nici o posibilitate de scăpare, ne dezvăluiesc poveștile lor, în care adevărul și minciuna sunt suspendate de un fir extrem de subțire.
Surf

Optiuni vizualizare

Biografie Jordi Galcerán 

+2 2voturi

Jordi Galcerán

Jordi Galcerán s-a nascut la data de 5 martie 1964 in Barcelona, Spania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Jordi Galcerán

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele