Piese de Leonid Andreev

Chemarea revoluției Text disponibil online
O analiză a metamorfozei celulei familiale aflate sub influenţa unor schimbări majore provocate de căderea sistemului de guvernământ. Odată ce începe revoluţia, cei doi protagoniști încearcă o serie de reacţii, reevaluându-şi existenţele şi redescoperind valoarea şi importanţa diferitelor lucruri din vieţile lor.
Ekaterina Ivanovna
"Dumnezeu, moralitate, viaţă de după moarte, imortalitatea sufletului, fericirea universală...”
Gandirea
Despre iubire, crimă şi nebunie, un text profund despre sensul existenţei. Doctorul Kerjentev intră într-un joc periculos, încercând să se substituie Demiurgului.
Cel care primeşte palme (He Who Gets Slapped) Text disponibil online
Personajul central caută să îşi ascundă adevărata identitate sub o mască de clovn, dovedind că circul este în egală măsură un loc de refugiu. Cel devine admirat de public şi de colegi şi se îndrăgosteşte de Consuella, călăreaţă la circ. Aceasta e fiica unui conte care doreşte să o mărite cu un baron bătrân şi bogat, astfel încât la final, Cel o otrăveşte pentru a o scuti de nefericirea de a trăi alături de baronul respectiv. Emoţia transmisă de spectacol este sporită de momentele dansante şi de efectele de scenă, conferind piesei un ritm alert, un dinamism şi o intensitate de neuitat.
Onoarea (Batrinul conte)
Requiem
Savva Text disponibil online
The Serpent's Tale Text disponibil online
Tsar Hunger
The most powerful person on Earth - King Hunger
Valsul ciinilor
Un funcționar de bancă plănuiește un jaf de proporții și, pentru a nu trezi nici o bănuială, afișează o personalitate banală, plicticoasă, previzibilă, o tipologie umană pe care de fapt o disprețuiește. Planul său reușește, dar are drept consecințe faptul că este părăsit de logodnică și, mai grav, că ajunge să se identifice cu personajul jucat, ceea ce îl conduce spre sinucidere.
Zhizn Chelovieka Text disponibil online

Optiuni vizualizare

Biografie Leonid Andreev 

+1 1vot

Leonid Andreev

Leonid Andreev s-a nascut la data de 9 august 1871 in Oriol, Rusia.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Leonid Andreev

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele