Piese de Lucian Dan Teodorovici

Elefanti roz. Elefanti galbeni. Si oameni. Text disponibil online
Aiuritoare sau năucitoare, dialogurile piesei, dincolo de comicul spumos, ascund o lume pe cât de „tristă și mică“, pe atât de tipică României (E)terne! O Românie în confuzie (e)ternă, o Românie a valorilor inversate, o Românie în derivă, o Românie ușor manipulabilă, o Românie fara conștiința propriei ei valori. – Horațiu Mihaiu
Probleme de respirație Text disponibil online
UNU + UNU
Despre o situație gravă (criza existențială pe care o parcurge Cristian și care-l conduce la decizia de a se sinucide) grefată peste atmosfera grotesc-carnavalescă în care totul s-a transformat în știre menită să hrănească nevoia de senzațional și enormul instrument de manipulare publică.

Optiuni vizualizare

Biografie Lucian Dan Teodorovici 

+11 11voturi

Lucian Dan Teodorovici

Lucian Dan Teodorovici s-a nascut la data de 17 iunie 1975 in Rădăuți, Romania.

Lucian Dan Teodorovici (17 iunie 1975, Rădăuţi, judeţul Suceava) prozator, dramaturg, publicist şi scenarist. Absolvent al Facultatii de Litere, secţia română-engleză, a Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi.Debutează în numărul inaugural din „Outopos" (1997). Prima carte, romanul Cu puţin timp înaintea coborârii extraterestrilor printre noi, îi apare în 1999.

Din 2002 devine redactor-şef al Editurii Polirom.

Colaborează la „Observator cultural", „Dilema", „Cultura", „Familia", „ArtPanorama", „Discobolul", „Hyperion", dar publică şi în „Wienzeile" (Viena) sau în „Au Sud de l'Ouest" (Paris).

Premii:
Premiul revistei „ArtPanorama" (1998), Premiul revistei „Familia" (1998), Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Literatură „Tudor Arghezi" - Târgu Jiu, pentru manuscrisul volumului Lumea văzută printr-o gaură de mărimea unei ţigări marijuana (1999), Premiul Naţional pentru debut editorial în proză la Festivalul Naţional „Al. Odobescu" (1999), Premiul al II-lea pentru dramaturgie, acordat de Ministerul Culturii (2000), Marele Premiu pentru dramaturgie, acordat de Fundaţia „Camil Petrescu" (2000).


Opera literară

• Cu puţin timp înaintea coborârii extratereştrilor printre noi, Iaşi, 1999;

• Lumea văzută printr-o gaură de mărimea unei ţigări marijuana, Târgu Jiu, 2000;

• Inorogul, vasiliscul, elefanţii roz şi elefanţii galbeni, piesă premiată de Ministerul Culturii în 2000; montată în spectacol-lectură la Teatrul „Odeon" din Bucureşti în 2002; montată în spectacol-lectură la Teatrul „Luceafărul" din Iaşi în 2007;

• Circul nostru vă prezintă: 2002

• 96-00, Bucureşti, 2002

• Audienţă 0, Bucureşti, 2003

• Probleme de respiraţie, Iaşi, 2004

• Atunci i-am ars două palme, Iaşi, 2004

• Celelalte poveşti de dragoste, Iaşi, 2009

Cronici ale spectacolelor dupa texte de Lucian Dan Teodorovici

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele