Piese de Marc Camoletti

Boeing-Boeing
Pilotul Bernard crede că se va putea descurca logodindu-se cu trei însoțitoare de zbor. Face mereu un program strict al întâlnirilor, schimbă fotografiile din dormitory astfel încât fetele nu realizează minciuna. Dar, cand apar probleme de zbor in compania Boeing, totul se complică în situații confuse și ilare la care participă și Robert, vechiul lui coleg de școală.
Darling chérie
Douăsprezece ore trec repede când trebuie să mergi la croitoreasă, la salonul de înfrumusețare, la cumpărături și să dormi pentru a-ți păstra tenul proaspăt… Rămân alte 12 ore rezervate amorului. Cu alte cuvinte, amorul acupă jumătate din viața aceste tinere fermecătoare care se abandonează în brațe diferite, dar bine alese!
Ding Dong
Bernard has discovered that his wife, Jacqueline, is having an affair with Robert. Being a reasonable businessman, Bernard gives Robert two options to compensate for the affair: either he will sleep with Robert's wife in order to keep things even, or he will have him killed. Needless to say, Robert chooses to let Bernard sleep with his wife. Scheming to woo her, Bernard arranges an evening meal with both couples present much to the frustration of their overworked and underpaid maid, Marie-Louise. However, instead of bringing his wife to the dinner, Robert pays Barbara, a call girl, to pose as his wife for the evening. Meanwhile, Jacqueline does not know that Bernard has found out about her affair, and is stunned to learn that their dinner guests are in fact her lover and, supposedly, his wife. The situation then becomes even more hilarious and confusing when Robert's actual wife, Juliette, turns up for dinner!
Duos sur canapé
Avocatul Bernard este căsătorit de mulți ani cu dentista Jacqueline. Căsătoria lor trece printr-o criză gravă și decid să se separe. Dar, fiecare au sediul afacerilor lor la domiciliul comun și niciunul nu vrea să se mute. Vor rămâne amândoi în apartament, canapeaua din sufragerie având rol de graniță! Bernard aduce acasă un fotomodel, iar Jacqueline pe amantul ei, iar cele două cupluri vor încerca să conviețuiască în liniște. Victor, majordomul cuplului, este alternativ și asistent de avocat și de dentist, are rol de spectator – arbitru la felul în care cele două cupluri se descurcă.
L'Amour propre
Se iubesc, se adoră, dar fac asta doar când sunt împreună și, chiar și atunci, nu au timp să își spună aceste lucruri. Puțin câte puțin, se distanțează unul de celălalt și apar îndoielile față de sentimentele partenerului. Dar nici atunci aceste lucruri nu sunt discutate. Nici unul nu face primul pas și, din orgoliu riscă să piardă iubirea vieții sale.
La Bonne Adresse
Patru femei locuiesc în același apartament: proprietara, bona sa și două studente care au închiriat fiecare câte o cameră. În aceeași zi fiecare au dat câte un anunț la ziar. Proprietara vrea să închirieze, bona vrea să găsească alt service, studenta la muzică caută elevi, iar cea la pictură caută un model. Se prezintă, unul câte unul, patru băsbați pentru cele patru anunțuri, dar lucrurile devin confuse și pline de încurcături amuzante.
La Bonne Anna
Bernard are o afacere înfloritoare în domeniul electronicii, în timp ce soția sa, Jacqueline, are probleme u magazinul ei de antichități. Într-un week-end, Bernard o trimite pe soția lui la părinții ei și profită de ocazie pentru a se vedea cu amanta sa, Brigitte. Pentru a nu trezi suspiciuni, îi spune soției că va pleca în interes professional la Marsilia. Jacqueline anulează vizita la părinți și îi dă întâlnire amantului ei, Robert. Dar mai întâi, trebuie să se debaraseze de menajera lor, Anna.
La Chambre d'ami
O femeie crede că soțul o înșală și, într-o revistă petru femei găsește un sfat pentru a se răzbuna. Și anume: sexul în grup. Ea îi cere soțului să pună în practică acest lucru, dar el încearcă prin toate mijloacele să evite.
Le Bluffeur
Iubim și suntem iubiși dar nu știm cât de tare. Fiecare crede că celălalt îl adoră, dar sunt momente când ne îndoim, vrem să obținem și să oferim dovezi de iubire.
On dînera au lit
Schimbarea de parteneri între cupluri e foarte la modă dar, când e vorba de a răzbuna un adulter, un cuplu burghez apelează la parteneri improvizați. Pentru unii totul devine un coșmar petru alții un delir. Și, în toate acestea, este implicat valetul casei care încearcă să aranjeze lucrurile.
Pyjama pour six
Bernard vrea să petreacă un weekend romantic cu amanta sa în timp ce soția e plecată să-și viziteze mama. Dar aceasta are și ea o aventură cu Robert, prietenul soțuluiei, invitat în weekend ca alibi pentru soț și își anulează vizita. Tot felul de minciuni menite să ascundă adulterele crează încurcături în care sunt implicați și bucătăreasa și soțul ei.
Secretissimo
Doi falși agenți secreți sovietici au ca misiune de a intercepta o franțuzoaică care are în pudreiera sa un reactor atomic de dimensiunea unui cub de zahăr…
Sémiramis
Le « Sémiramis » est un parfum qui fait tourner les têtes et les cœurs des jolies femmes...
Sexe et jalousie
Un soț ține la soția sa care îl iubește, fără îndoială. Are sentimente diverse, e tandru, face sex dar are și instinct de proprietate asupra ei… Un alt bărbat încearcă să o cucerească, așa că soțul gelor vrea să se răzbune. Prilej de a neîntreba care din cele două sentimente domină lumea: dorința sexuală sau gelozia? Sau poate amândouă, esențial este să ne amuzăm!
Voyage de noces
Si, par exemple, un de vos amis veut vendre une maison à côté de Dreux et si, pour cela, il vous invite à un cocktail chez de riches Sud- américains, vous n'avez aucune raison de vous méfier. Les Sud-américains sont des gens charmants et hospitaliers, qui vous reçoivent à bras ouverts, et, rapport au buffet, il n'y a rien à dire. Il est largement pourvu de boissons de toutes sortes, canapés variés et caviar à foison. Ce caviar est en apparence délicieux et au cours de la soirée tout le monde en mange et personne ne se demande d'où il vient. Il réserve pourtant des surprises pour le lendemain matin... Surtout s'il s'agit d'un homme hétérosexuel et marié, qui, en se réveillant, découvre un danseur couché à côté de lui dans son lit...

Optiuni vizualizare

Biografie Marc Camoletti 

+1 1vot

Marc Camoletti

Marc Camoletti s-a nascut la data de 16 noiembrie 1923 in Geneva, Elvetia.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Marc Camoletti

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele