Piese de Mihai Ignat

Aici, acolo
Bartender Blues
A fi sau a nu fi cine pretinzi ca esti? Sau cum poti sa te joci cu mintea cuiva, a unui coleg de exemplu, pret de cateva minute? Raspunsul il vei gasi in piesă.
Black Sitcom Fragment disponibil online
Familiile Popescu și Ionescu împreună cu idiotul Duracell sunt surprinși în diferite ipostaze cotidiene, presărate cu situații și sentimente extreme (paranoia, sadism, snobism, manii etc.).
Cine vine după
O „comedie, comedie satirică, parodie, comedie dramatică, dramă, dar şi cîţiva morţi – pentru ceaiul de la ora cinci şi pentru serile plictisitoare şi pentru scenele, cluburile şi toate undergroundurile cucerite şi viitoare”
Crize Text disponibil online
o poveste conjugala surprinsa de la prima intalnire pana la instalarea rutinei; cu umor, ironie/autoironie, caldura si adevar.
Fermoare, nasturi si capse Text disponibil online
Piesa pune în scenă povestea a trei tineri, Paul, Cristi şi Ana, cândva prieteni foarte buni, care se întâlnesc pentru prima dată de la moartea unui prieten comun, fostul iubit al Anei, Eugen, care a ales să părăsească această lume punându-şi capăt zilelor. Vizibil afectaţi de moartea lui Eugen, cei trei tineri îşi pună tot felul de întrebări, fac tot felul de scenarii, se învinovăţesc reciproc, emit judecăţi, care ar putea explica decizia dramatică a prietenului lor.O piesa de teatru despre prietenie, despre greşelile pe care le poţi face, despre fragilitatea vieţii, despre moarte şi despre dorinţa de a merge mai departe.
Ia uite cine s-a întors!
Adolf Hitler se trezeşte pe un maidan, în Berlin, în anul 2011. Nevătămat, în vârstă de 56 de ani şi singur-cuc. Nu ştie nimic despre vreo sinucidere, nu s-a prins că s-a încheiat războiul, nu ştie decât că Berlinul arată mult schimbat faţă de ultima oară când l-a văzut. E pace, iar oamenii reacţionează diferit de cum era el obişnuit.Hitler nu rămâne multă vreme nedescoperit. Doar că nimeni nu crede că e el.
Între două femei
O soţie prinsă în a doua tinereţe a vieţii sale află că este înşelată de soţul său. Omul căruia i-a dăruit doi copii, frumuseţea şi cariera ei. Dar de ce îi este teamă protagonistei noastre? De actul infidelităţii, de faptul că nu se mai uită niciun bărbat la ea sau de singurătate? Raspunsul acestor întrebări îl caută soţia în faţa amantei. Tânăra amantă nonconformistă, nu doar că ia în râs situaţia creată, ci are grijă să învârtă cuţitul în rană. Curajul tinerei amante şi disperarea soţiei împletesc o poveste comico-tragică, penibilă, inimaginabilă în care răsturnarea de situaţie salvează frustrări, disperări şi declanşează pofta de râs.
Ionescu versus Popescu Text disponibil online
Familiile Popescu și Ionescu împreună cu idiotul Duracell sunt surprinși în diferite ipostaze cotidiene, presărate cu situații și sentimente extreme (paranoia, sadism, snobism, manii etc.).
Mai cald decât ieri
Textul abordează probleme delicate, la ordinea zilei, cum ar fi: orientarea sexuală, crizele de identitate privind orientarea sexuală sau motivele care ar putea determina apariţia unor asemenea crize.
Meserii si fundaturi Text disponibil online
"E o piesă cu patru personaje, sunt două cupluri de prieteni, doi cu vârsta peste 50 de ani şi doi tineri. Acţiunea se petrece într-o hală a unei foste întreprinderi socialiste din care s-a furat aproape totul. Cele 12 scene ne arată alternativ când un cuplu, când celălalt şi, deşi cele patru personaje nu se întâlnesc decât în finalul piesei, vieţile lor se influenţează reciproc" - Mihai Ignat
Moartea pentru patrie Text disponibil online
Viața de zi cu zi surprinsă în parcarea și în câteva apartamente ale unui bloc contemporan, implicând intoleranța, lipsa de comunicare și stressul cu care ne confruntăm zilnic.
Nu de gat Text disponibil online
Textul ridică problematica toleranţei (sau a intoleranţei) vis-a-vis de homosexualitate. Scurta poveste evidențiază ipocrizia, prietenia, trădarea și cât de simplu se sfârșește o prietenie de ani de zile din cauza unor prejudecăți. Acțiunea merge de la o simplă ieșire la o bere cu prietenul cel mai bun, la frustrare, frică, neîncredere și chiar forță fizică.
One Life Show Text disponibil online
O abordare simplă, directă, fără menajamente a unor probleme cotidiene. Cele două personaje de la capete opuse ale scării sociale tratează subiecte simple, generale.Spectatorul trece odată cu personajele de la comedie la dramă, de la râs la amar, de la „hai, să râdem puțin” la „te-am pus pe gânduri”.
Patru cepe degerate Text disponibil online
comedie neagra; actiunea are loc intr-un salon de spital cu trei internati bolnavi din varii motive si un al patrulea tocmai trecut printr-o tentativa de sinucidere.
Postludiu sau Ro & Ju au picioarele reci Text disponibil online
Celebrul cuplu Romeo și Julieta duc o viață banală, prinși într-o căsnicie plictisotoare și, rămâne de văzut dacă romeo se va resemna sau va căuta dragostea altei femei...
Toţi privesc înainte
Despre viața unor tineri liceeni - fel de univers al adolescenţilor în care adulţii nu au acces.

vezi toate stirile despre Mihai Ignat


Optiuni vizualizare

Biografie Mihai Ignat 

+27 31voturi

Mihai Ignat

Mihai Ignat s-a nascut la data de 5 octombrie 1967 in Brasov, Romania.

Născut la 5 octombrie 1967, Braşov. Studii: 1986 – Liceul de filologie-istorie „Unirea” Braşov, 1995 – licenţa (secţia română-latină), 1997 – cursurile de master (literatură română contemporană) şi 2004 – doctoratul – toate la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Ocupaţii: muncitor necalificat la Poligrafia Braşov (1988-1990), profesor de liceu (1995–1996), profesor asociat la Universitatea “Transilvania” Braşov (1995–1998), preparator universitar la o facultate particulară (1998-1999), redactor al paginii de opinii şi editoriale a cotidianului “Monitorul de Braşov” (1998-1999), redactor al revistei Interval (1997-2000), secretar literar la Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfîntu Gheorghe (2006). În prezent: lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii “Transilvania” Braşov şi profesor asociat la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Site personal: www.mihaiignat.ro


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Mihai Ignat

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele