Piese de Mihai Mălaimare

Actorul
Un one-man show care îmbină umorul cu promovarea teatrului direct, de imagine, care dă Actorului prilejul de a se ”juca” pe sine.
Amor, Signora și Canarul Albastru
Despre dragoste, despre teatru, despre bucuria de a fi actor. Acțiunea se petrece în culisele pregatirii unui spectacol de Commedia dell’arte. Una dintre cele mai mari actrițe ale lumii, Isabela Andreini – celebră împreună cu trupa Gelosi, condusă de soțul ei, Francesco Andreini – își amintește clipele cele mai plăcute ale existenței ei, cele în care putea fi alături de colegii de breaslă, pregătind monoloage și scene de dragoste, precum și celebrele lazziuri pentru spectacolele cu care a încântat lumea. Ea, Signora, diva trupei, iubită, adulată, se plimbă printre amintirile ei cu pasiune, cu dragoste, cu disperare, căci ele par a se estompa, par a fugi grăbite lăsând-o singură, atât de singură. – Mihai Mălaimare
Gigi Amoroso
Gigi Amoroso, un fel de Cassanova naiv și sincer dintr-un sătuc napoletan, se poartă ca și cum femeile sunt flori pe care trebuie neapărat să le culegi. El nu e pretențios, nu alege, astfel încât femeile din viața lui sunt extrem de diferite.
Parcul
O piesă care spune povestea istoriei parcului Cișmigiu. Doi pensionari joacă șah în Cișmigiu. Joacă șah parcă dinainte de construirea parcului și sunt martorii trecerii timpului peste oamenii și faptele lor, la adăpostul umbros, plin de răcoare și mister al celui mai iubit parc bucureștean. De la inaugurarea parcului, în 1854 și până astăzi, Parcul este populat de întâmplări hazlii și duioase, de figuri carismatice sau oarecare, de muzică și bucurie.
Țara unde Îngerii vin degeaba
Acțiunea se petrece într-un sătuc din America Latina, loc guvernat de Dictator, un ignorant autoritar ce încearcă să se substituie Divinității. Aici poposește un Înger, iar oamenii cred cu speranță că acesta este miracolul așteptat de ai de mulți ani. Se declanșează o serie de întâmplări ce conturează o realitate dură, nemiloasă, în care singura regulă pare a fi cea din dictonul "Pâine și circ".
Yvone
Drumul ei in viață nu a fost niciodată drept. Rămasă din copilarie fără părinți, este crescută de bunica sa. Pierzându-și casa într-un incendiu nefericit, cele două încep să cutreiere lumea și pe masură ce viața începe să se dezvăluie înaintea ei, copila devine moneda de schimb a bunicii. Ea rămâne, de fapt, tot ceea ce bătrâna are de oferit pentru a trăi viața de acum și viața pe care a trăit-o oarecând, în tinerețea ce nu mai iese la iveală decât prin acordurile unui misterios tango… Yvonne ajunge să fie scoasă la vânzare și trupul ei este un deliciu ce poate fi gustat pentru câțiva pesos… În mijlocul acestui coșmar, o iubire sinceră este tot ceea ce îi mai face sufletul să miroasă, din când în când, a copil. Destinul acesta – pe care nu și l-a asumat, dar în mijlocul căruia a fost împinsă cu brutalitate – devine o luptă împotriva propriei cărni, a Bisericii, a hidoșeniei celor din jur și ultimei fărâme de speranță în care caută puterea să mai creadă. Va rămâne Yvonne numai pariul pierdut al bătranei cu soarta, sau va reuși să trăiască propria viață?
Zidul
Un tablou vivant ce spune o poveste unică, întinsă pe mai mulți ani, despre viața a doi tineri îndrăgostiți în lupta cu vremurile ostile, dar mai ales cu ei înșiși.

Optiuni vizualizare

Biografie Mihai Mălaimare 

+1 1vot

Mihai Mălaimare

Mihai Mălaimare s-a nascut la data de 27 august 1950 in Botosani, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Mihai Mălaimare

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele