Piese de Mihail Bulgakov

Adam și Eva Text disponibil online
Cabala bigoţilor
Casa Zoicăi Text disponibil online
Corsete şi bandaje tangou
Dramatizare după proza lui Mihail Bulgakov.
Don Quijote
Inimă de câine
În urma unui transplant de testicole şi hipofiză realizat de profesorul Preobrajenski, câinele maidanez Sarik va deveni creatura umană Sarikov, într-o Moscovă… în plină tranziţie! Durata: 2 ore si 30 de min Distributie: Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Marius Manole, Tania Popa, Monica Florescu, Cecilia Barbora, Gavril Patru, Alexandru Bandea, Victoria Ducu, Serban Ionescu, Afrodita Androne, Dragos Ionescu, Razvan Popa TNB
Moliere
O biografie despre evoluția micului Poquelin, care se sustrage carierei de tapițer și de jurist și o alege pe cea teatrală, cu numele de Molière triumfând sub protecția regelui Ludovic al XIV-lea. Sunt prezenți și actorii care îl însoțesc pe Molière în jucarea pieselor sale, grupați prima data într-o trupă ambulantă, până la stabilirea lor la Paris, în jurul curții regale. Aici Molière se trezește în războiul rege și aristocrație. Cu acordul tacit al regelui, Molière lovește în burghezie, în falșii credincioși, în prețioase, în tagma medicilor și a juriștilor, întorcându-i pe toți împotriva sa, dar încasând sume fabuloase, canonul fiind dictat de preferința regelui.
Roman teatral
Maxudov este un scriitor care realizează că se află într-un cerc vicios: ca sî publici trebuie sî fii cunoscut, iar ca să fii cunoscut trebuie să publici. El își dă seama că nu poate ieși din mediocritate, că urmează să rămână anonim, și alege să se sinucidă. Dar acest lucru nu se întâmplă pentru că, în ceasul al doisprezecelea află că romanul lui va fi totuși publicat. Dar, în perpectiva punerii în scenă a operei sale, romanul este cenzurat și modificat până când autorul nu mai recunoaște ceea ce a scris…
Ţarul Ivan îşi schimbă meseria
În Moscova anilor 20-30, inventatorul Timofeev este preocupat să inventeze o mașină a timpului cu care va merge în secolul al XVI-lea, la curtea lui Ivan cel Groaznic. Se produc tot felul de încurcături care dau prilejul de a satiriza și o serie de moravuri ale epocii.
Zilele Turbinilor Text disponibil online
Maestrul și Margareta (Мастер и Маргарита)
A critique of Soviet society and its literary establishment. It begins with Satan visiting Moscow in the 1930s, joining a conversation between a critic and a poet debating the existence of Jesus Christ and the Devil. It develops into an all-embracing indictment of the corruption, greed, narrow-mindedness, and widespread paranoia of Soviet Russia. Published more than 25 years after Bulgakov's death, and more than ten years after Stalin's, the novel firmly secured Bulgakov's place among the pantheon of great Russian writers. A story-within-the-story portrays the interrogation of Jesus Christ by Pontius Pilate and the Crucifixion.

Optiuni vizualizare

Biografie Mihail Bulgakov 

+5 5voturi

Mihail Bulgakov

Mihail Bulgakov s-a nascut la data de 15 mai 1891 in , Rusia.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Mihail Bulgakov

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele