Piese de Mimi Branescu

Acasă la tata
După inutile peregrinări, un tânăr cu veleităţi de scriitor (ratat!) se reîntoarce acasă, la țară unde o regăsește pe fosta iubită care vinde la chioşcul din sat dar are încă visele ei. Reflectând la trecutul marcat de promisiuni şi viitorul mai incert ca niciodată, descoperă că viaţa trece, că destinul se împlineşte uneori împotriva voinţei noastre şi că cel mai greu ne este să ne împăcăm cu noi înşine.
Bigudiuri
Cu aspirații de vedete, 3 femei privesc bigudiurile ca simbol al cochetăriei şi răsfăţului feminin. Bunica Urioletta nu renunţă la contestaţiile în legătură cu ocuparea locului 5 la un trecut concurs de miss din tinereţe, mama Marinetta se închipuie o stripteuză evoluând sub reflectoare, iar fiica Olinetta, cam nătângă, aspiră la dragostea unui om-sandwich. Convieţuirea lor într-un apartament neîncăpător duce la animozitate şi confruntări violente.
Dumnezeul de a doua zi
Un băiat sensibil și o fată însărcinată și abandonată, a căror devenire a fost influențată cum e și firesc (sau nu?!) de părinții lor, povestesc despre familiile lor și se dezvăluie analizându-şi viaţa cu autoironie. Privirile li se întâlnesc întâmplător într-o vitrină a unui magazin și apropierea dintre ei vine apoi firesc, ca un lucru necesar.
Flori, fete, filme sau băieţi
“Flori, fete, filme sau baieti e o piesă despre atatia dintre noi care confunda febra sexuala cu iubirea. E o privire ironica asupra adolescentei perpetue în care traieste omul de azi, care isi impinge varsta maturizarii undeva spre pensie. O abordare comica a cliseizarii existentei noastre de zi cu zi.” - Vlad Massaci
Gunoierul
Gunoierul este aici "filosoful" care se documentează "răscolind" în sacii cu gunoi dintr-un cartier şi care află, astfel, secrete ascunse cu grijă. Întâmplările par hazlii, dar sub râsu-plânsu se ascund drame care ne pun pe gânduri: oameni care se hrănesc din gunoaie, prostituţie, copii crescuţi cum dă Dumnezeu. Toate acestea şi multe altele ascunse printre rânduri fac din piesă o bază de meditaţie şi, de ce nu, de acţiune pozitivă spre vindecare rănilor unei societăţi tot mai suferinde.
Insomniacii
trei nebuni care se întâlnesc noaptea în parc, pentru că la fel ca mulţi dintre noi, suferă de insomnie. Dorinţa ieşirii din anonimat, din banalitatea vieţii şi a condiţiei umane dramatice, îi coduc la o serie de aberaţii născute din gânduri revelatoare şi rătăciri în absurd, într-un dialog amuzant despre... povestea lui Harap-Alb, extratereştrii, oameni-păianjeni, descoperiri şi alte asemenea.
Pentru o mai bună înţelegere
Personajul principal al textului este Nucu, un băiat care nu vorbește niciodată în spectacol, ba chiar e de presupus că nu mai trăiește. Vorbesc însă mama lui, sora lui, nevasta lui Nucu, amanta lui Nucu și un prieten din copilărie, soțul amantei. Ei ne relatează viața lui Nucu, așa cum au cunoscut-o, așa cum au perceput-o. El apare și dispare din amintirile celorlalți.
Și negru și alb și gri
Ultimii
Textul reflectă cu o franchețe teribilă și înspăimântătoare imaginea omului social de secol XXI: un parior care mizează pe aparențe ca să anuleze frustrări, neîmpliniri, neajunsuri. - Elena Coman

vezi toate stirile despre Mimi Branescu


Optiuni vizualizare

Biografie Mimi Branescu 

+10 16voturi

Mimi Branescu

Mimi Branescu s-a nascut la data de 31 martie 1974 in Lehliu, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Mimi Branescu

Discutii:

propune tema de discutie

  • Ioana - l-am vazut in "Intalniri incrucisate" si mi-a placut mult   
    l-am vazut in "Intalniri incrucisate" si mi-a placut mult cum a jucat

  Aminteste-ti datele mele