Piese de Mircea Ștefănescu

Acolo, departe...
Piesă pe tema dezrădăcinării intelectualului de origine modestă, autoexilat la Paris în căutarea afirmării, biruitor în proiectul lui, dar mâhnit de sentimentul alienării sale iremediabile.
Micul infern
Micul infern este povestea unei casnicii petrecute de-a lungul câtorva decenii. Mai întâi avem tinerii casatoriti cu certuri din ambitie si neintelegeri copilaresti, apoi la varsta maturitatii intelegerea exista dar sotul simte tentatia unei aventuri cu o secretara mai tanara si sotia trebuie sa gaseasca o solutie discreta. Apoi la varsta a treia cei doi soti sunt deja bunici si certurile s-au stins lasand locul unei ciondaneli dragastoase. O piesa placuta si plina de replici comice care a facut deliciul catorva generatii de spectatori.
Millo sau Căruţa cu paiaţe
Sunt prezentate începuturile teatrului românesc, teatru în care personalitatea lui Matei Millo și-a pus amprenta definitoriu. Se evocă Îgreutățile începutului, dar și savoarea și frumusețea vieții și sufletului de artist.
Patriotica Română
„Patriotica Română” este o societate pe acţiuni care „apără poporul” cumpărând arme în vederea unui război care nu există, dar va fi declanşat. Pe acest fundal, viaţa politică se desfăşoară cu mare preciziune între afaceri şi sex. Coincidenţele cu actualitatea par uluitoare. Mai mult, o veche lege a democraţiei mondiale face ca legăturile infernale ale politicienilor cu afaceriştii să fie indestructibile, pentru ca toată lumea să fie la putere şi poporul mereu în opoziţie. - Mircea Ghiţulescu
Rapsodia ţiganilor
Piesă care aduce în prim plan viața,și obiceiurile țiganilor, înclinația lor nativă pentru muzicăși ritm.
Romanţa
Vis de dragoste (Vis de secătură)
Acțiunea se desfășoară în atmosfera patriarhală a unui cartier mărginaş al Bucureştiului anilor ’20, cu bragagiii, simigiii, ţigăncile, lampagiii şi flaşnetarii care îl populau. Aici îşi face apariţia Dudu Zamfirescu, întruchipare a boemului, om fără căpătâi, cinic şi rebel. O mare parte a piesei desfăşoară un vis pentru a revela interioritatea eroului. Întreaga lui capacitate sufletească se concentrează în problematica iubirii, unde se dovedeşte pur, dezinteresat, profund. Astfel, în pofida amoralismului său, el rămâne o „secătură” simpatică, animată de lirism tandru, ironie blândă, având o fire luminoasă şi idealistă.

Optiuni vizualizare

Biografie Mircea Ștefănescu 

+1 1vot

Mircea Ștefănescu

Mircea Ștefănescu s-a nascut la data de 11 aprilie 1898 in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Mircea Ștefănescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele