Piese de Nicoleta Ionescu

Adio, Miţi! Text disponibil online
Doamna Georgescu, soţia unui prosper om de afaceri din zilele noastre, implicat – cum altfel – şi în politică, invită la reşedinţa familiei o serie de cunoscuţi (un pictor, un doctor, un psiholog, un reporter la o revistă mondenă, un preot, ba chiar şi o clarvăzătoare) pentru a elucida tragica şi misterioasa dispariţie a odorului său, Miţi. Moarte enigmatică? Sinucidere? Accident? “Cat”knapping”? Fiecare dintre invitaţi are o ipoteză proprie, însă nici una nu poate fi suficient probată. Alice şi Georgel, copiii familiei Georgescu, nu sunt deloc străini de situaţie! Apariţia pitorească a unui ţigan pare să rezolve enigma, dar se dovedeşte şi aceasta a fi un bluff. În plină campanie electorală, domnul Georgescu profită de orice ocazie pentru a-şi consolida imaginea în ochii potenţialilor alegători. Într-un final, Miţi este descoperită în viaţă, cu toate acestea, doamna Georgescu îşi va lua adio de la ea, fără nicio părere de rău!
Insula Perfecţiunii Text disponibil online
Domnul Excelent Popescu şi soţia sa, ajunşi în urma câştigării unei loterii pe Insula Perfecţiunii, "cumpără" de pe Internet un copil, pentru a fi pe placul noului guvernator. Copilul nu este un băiat oarecare - el dejoacă planurile maleficei Aspasia şi, cu ajutorul unui spiriduş, readuce armonia în viaţa familiei Popescu şi a prietenilor săi.
MARE ŢI-E GRĂDINA!... Text disponibil online
O bătrână puţin "dusă" vorbeşte cu bibelourile, id est cu prietena sa moartă Tanţa şi cu soţul acesteia, îmbinând râsu'-plânsu' amintirilor din tinereţea sub comunism cu aluziile situaţia prezentă.
OMG, bunico!... Text disponibil online
Un dialog între nepoata non-conformistă și bunica grijulie, evidențiază în manieră comică diferențele de gândire și valori dintre generații.
Orhideea din fereastră Text disponibil online
Un bărbat se confesează unui cerşetor, noaptea, într-o haltă pustie, în legătură cu năruirea vieţii sale neînsemnate în ziua când se hotărăşte sa cumpere o orhidee.
Supravietuitorii Text disponibil online
În timpul unui bombardament, la 15 septembrie, un grup de patru tineri se adună într-un adăpost, unde salvaseră cărţile şi ceea ce mai rămăsese din şcoală. Acolo primesc vizita inopinată a două foste colege, cu o viaţă libertină, ce aduc cu ele un soldat mort şi unul grav rănit.

Optiuni vizualizare

Biografie Nicoleta Ionescu 

+10 10voturi

Nicoleta Ionescu

Nicoleta Ionescu s-a nascut la data de 5 septembrie 1961 in Bucuresti, Romania.

Autoare de piese de teatru si scenarii pentru tineri,piesele au fost jucate in diverse festivaluri de profil.
nicoleta_n_ionescu@yahoo.com


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Nicoleta Ionescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele