Piese de Paul Ioachim

Ascensiunea unei fecioare
Capul de ratoi
Ciriviş, Macferlan, Bălălău, Pentagon sunt personaje care fac farse pe seama oricui, dar de fapt, în spatele acestora se doreşte distrugerea măștilor sub care se ascund oamenii într-o societate marcată de ipocrizie.
Carlo contra Carlo
Piesa actualizează câteva figuri şi situaţii din teatrul universal (Salomeea - de această dată, o simplă fată care alege să se căsătorească în repetate rânduri, ca metodă de a supune viaţa, Carlo Gozzi şi Carlo Goldoni - în disputa pentru supremaţie artistică de la mijlocul secolului al XVIII-lea, din Italia, desfăşurată între teatrul bazat pe improvizaţie gestuală şi convenţionalism, de tip commedia dell'arte, şi teatrul cu text, denotând imaginaţie, creativitate).
Goana
Echilibrul unei familii este distrus iremediabil de opţiunile de viaţă greşite asumate de tineri dornici să pară altfel decât sunt în realitate. Din conflictul lor cu lumea şi din fuga după câştiguri facile şi ilicite rezultă ratarea carierei, sacrificarea iubirii, dificultatea regăsirii de sine, moartea.
Ioachim - prietenul poporului
Nae Niculaie
Nu suntem îngeri
„La început a fost proiectul unei piese scurte: un director general primeşte în audienţă un ins care se dovedeşte a fi propria sa conştiinţă. Conflictul se hrănea din ciocnirea din ce în ce mai violentă dintre cei doi, insul-conştiinţă - într-un adevărat rechizitoriu - acuzându-şi interlocutorul de fapte reprobabile. În final, directorul îngrozit că asemenea fapte ar putea fi divulgate îl ucide" - Paul Ioachim
O întâmplare stranie
O serie de situaţii inexplicabile conform convenţiei normalităţii ce îl determină pe un pacient să-şi aştepte 20 de ani medicul curant în camera de gardă a unei policlinici: bolnavii sunt consultaţi de un Veterinar, care îl înlocuieşte pe doctorul plecat cu diverse probleme personale prin lume - la malul mării, unde scrie versuri iubitei, la înmormântarea unei rude, chiar în mijlocul unei crize de identitate; bonurile de ordine se eliberează până la numărul 7, însă Veterinarul decide că programul policlinicii nu poate începe decât cu posesorul bonului 8, care nu fusese repartizat nimănui etc.
Omul cu martoaga Fragment disponibil online
Licențiat în drept dar ajuns la condiția modestă de arhivar, Clinică face parte din seria rataților "cu inimă mare". Umilit la serviciu, nefericit în căsnicie, înșelat de toți cei pe care îi învestește cu încrederea sa neștirbită, înglotat în datorii, păstrează o singură oază de bucurie: cursele de cai. Astfel ajunge să-și forțeze "norocul", punând ultimele resurse - de bani și speranțe - într-un cal de curse - Faraon - costeliv, prăbușit și, după părerea generală, fără nici o șansă de câștig.
Podul sinucigasilor
piesa spune povestea a trei personaje disperate care se întâlnesc, în aşteptarea unui tren;
Un lup mancat de oaie

Optiuni vizualizare

Biografie Paul Ioachim 

+4 4voturi

Paul Ioachim

Paul Ioachim s-a nascut la data de 6 octombrie 1930 in Conduratu Prahova, Romania.

(1930, Buzău , România - 2002) dramaturg , actor şi regizor de teatru. El a fost, de asemenea, director al Teatrului George Ciprian din Buzău

A jucat si in filmul lui Andrei Blaier, "Ilustrate cu flori de camp".

Piese|
Omul cu mârţoaga ,1927
Nae Niculae, 1928
Capul de răţoi, 1938
Ioachim - prietenul poporului,1947
Un lup mâncat de oaie 1947.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Paul Ioachim

Discutii:

propune tema de discutie

  • Cristi Stanescu - stie cineva cine detine drepturile pentru piesele lui Paul   
    stie cineva cine detine drepturile pentru piesele lui Paul Ioachim?
  • Guest - ATENTIE: piesele atribuite lui Paul Ioachim SUNT AL LUI gH.   
    ATENTIE: piesele atribuite lui Paul Ioachim SUNT AL LUI gH. CIPRIAN
  • rcpiesa - multumim, vom corecta cat de curand.   
    multumim, vom corecta cat de curand.

  Aminteste-ti datele mele