Piese de Petre Barbu

Duelistul Text disponibil online
Eroul suferă o intervenție chirurgicală urmată de o comă profundă. „Boala“ lui e însă una sufletească și se declanșează în perspectiva unei confruntări deschise cu „istoria“. Un imaginar bântuit de fantome ale trecutului precum profesorul de marxism, de monștrii ai tranziției, bișnițari, prostituate, vagabonzi. În garsoniera mamei duelistului cresc rădăcini de măr, iar de pe acoperișul blocului plutitor se vede Occidentul către care se propulsează cu un aparat improvizat Aurelia, soția obosită, dezamagită a unui luptător tragic și ridicol în același timp.
Dumnezeu binecuvântează America Text disponibil online
Timp de 9 luni, este urmărit destinul unei familii de tip tradiţional, condusă de un tată autoritar care protejează dar şi înspăimântă. În apartamentul de 3 camere domnește aglomerația, mizeria și violența, dar locatarii au fiecare fantasmele lui și, stând îngropați în nisip, visează la America.
Închideți ziarele, vin aligatorii! Text disponibil online
O piesa din lumea presei romanesti.
La stanga tatalui
Acțiunea se petrece în zilele căderii lui Ceauşescu de la putere, într-un oraş de graniţă unde se intersectează tineri şi bătrâni, agenţi provocatori, mişcări sindicale, confuzie generală.
Masa puterilor noastre Text disponibil online
Cu şi despre familie, pierdere, resemnare şi, nu în ultimul rând, despre dragoste. Un cuplu disfuncţional, sufocat de rutină, găseşte un ultim refugiu în imaginaţia fiicei lor de 11 ani. Măriuca lansează sub forma unui joc - liant, necesar, un univers propriu imaginativ extraordinar presărat cu personaje fantastice - salvatoare. Translatori între cele două generaţii. Beneficele evadări în irealitate ale părinţilor capătă forme neaşteptate, până în punctul în care devine greu să discernem ce este cu adevărat real şi ce este plămădit de imaginaţia lor" - Silvia Roman
Raluca pune punct Text disponibil online
Ridica-ti patul si umbla, surioara! Text disponibil online
Tatal nostru care esti in supermarket Text disponibil online
Personajul Radu Onica compară lumea românească dinainte de '89 cu cea de astăzi și propune spre meditație o serie de teme: există diferenţe, dar sunt ele esenţiale, în ce fel evenimentul politic a modificat viaţa cotidiană a celor mulţi, de pe aceleaşi străzi, din aceleaşi blocuri şi magazine, oameni cu destine banale sau încâlcite, la fel de dramatice astăzi ca şi ieri.

vezi toate stirile despre Petre Barbu


Optiuni vizualizare

Biografie Petre Barbu 

+19 21voturi

Petre Barbu

Petre Barbu s-a nascut la data de 20 iulie 1962 in Galati, Romania.

Petre Barbu a absolvit Facultatea de Mecanică Galaţi. Din anul 1992 pana în 2007 a fost redactor la revista „Capital”. Din 2007 pana în 2009, a lucrat ca senior editor la ziarul Adevărul, iar din 2009 este senior editor la revista de business-life, FORBES ROMANIA. A publicat povestiri în revistele „Amfiteatru”, „Echinox”, „Luceafărul” (serie nouă), „Convorbiri literare”, „România literară”, „Contrapunct”, „Agora” (SUA), „Familia”.


Piesa „La stânga tatălui” este nominalizată la concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă a anului 1999” organizat de UNITER. „La stânga tatălui” este selecţionată la concursul Dramafest.

Piesa „Tatăl nostru care eşti în supermarket” este desemnată drept cea mai bună piesă a anului de către juriul UNITER în 2003.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Petre Barbu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele