Piese de Petronela Ionescu

10. Fericiți cei ce nu mai speră
10. Fericiți cei ce nu mai speră
3 și ceva
Alb/Soundtrack
O biografie sonora, text liric
Ca să ne simţim mai bine Text disponibil online
Ce am ales să uit
Subiectul spectacolului este parcursul individului de la vârsta de cinci ani până la maturitate și modul în care societatea îl constrânge pe măsură ce crește.
EGO Text disponibil online
În viitorul apropiat
Textul abordează tema viitorului, accentul fiind pus pe frica de viitor, sfidează trecerea firească a timpului şi aduce în prim plan joaca şi absurdul.
Miracolul de la Cluj
Fenomenul Caritas a fost un simptom al anilor ’90 şi poate funcţiona ca metaforă pentru convulsia socială a acelor vremuri: promisiunea unui cîştig mare şi ime-diat care ascundea o serie de interese pecuniar-politice. Cînd Caritas a devenit, la scară naţională, un aspirator de bani de la oamenii simpli, bani care erau apoi împărţiţi elitei locale şi naţionale, el avea o structură complexă la care s-au raliat din umbră lideri politici şi religioşi, oameni de afaceri şi din Justiţie. Relaţiile cu protipendada se bazau pe servicii reciproce impuse („îmi dai ca să te las în pace“), ceea ce face din Caritas o organizaţie de tip mafiot asupra căreia patronul Ioan Stoica pierde treptat controlul.
Noi nu, niciodată
Creat ca un colaj din fragmente de emisiuni TV, cuvîntări politice şi enunţuri tipizate din sfera familială sau a şcolii, spectacolul demonstrează nu doar prizonieratul auditoriului în cuşca discursurilor standardizate, ci şi toxicitatea canalelor de comunicare, care provoacă dependenţă – televiziunea, Internetul, reţelele sociale (adicţia de tehnologie pare a fi incurabilă). - Oana Stoica
Nu cred că o să îmi treacă vreodată
Nu cred că o să-mi treacă vreodată vorbește despre adolescență și despre contradicțiile specifice acestei vârste. Textul a fost scris în cadrul proiectului Teen Spirit al spațiului Reactor de creație și experiment.
Nunta cu final fericit Text disponibil online
Provizoriu
Provizoriu este un text care tratează tema invizibilității sociale. Piesa încearcă să ficționalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituțiilor.
Râpa-pa
Refugii
Textul colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România.
Sfârșitul lumii suntem noi
via negativa
Fie că vorbim de relaţia omului cu tehnologia sau condiţiile de muncă din capitalism, spectacolul ne arată cum, încet- încet, uităm să reacţionăm.
Yoyo, game, repetăm!

Optiuni vizualizare

Biografie Petronela Ionescu 

+1 1vot

Petronela Ionescu

Petronela Ionescu s-a nascut la data de in Botosani, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Petronela Ionescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele