Piese de Pierre Chesnot

Arta adulterului
Comedie spumoasă despre relațiile de cuplu, minciunile și trădările făcute nu numai din nevoie, ci și din obișnuință, din dorința de a fi la modă.
Iar te sinucizi, iubito?
Încurcături la Mimoza
Năbădăioasa de sus şi bădăranul de jos
Noroc şi sănătate, domnule!
«Singurul vinovat este banul. El ne dicteaza legea lui. Cine te face frumos când esti urât, inalt când esti scund, destept când esti tâmpit? Banul! Cine ne face trufasi si sfidatori când il avem, umili si slugarnici când nu-l avem? Banul!»“.
Operaţie de întinerire
Deși e bătrân, el crede că "tinereţea e o stare de spirit". Printr-o operaţie de întinerire (lifting), poate să se transforme şi să devină, cel puţin aparent, mult mai tânăr. Şi dreptul la viaţă se impune în toată existenţa sa. Iubeşte şi e iubit, dar ea e mult, mult mai tânără şi teama de eşec se cuibăreşte din nou în sufletul lui. În plus, vine şi noaptea, când va trebui să demonstreze cât de bărbat este...
Pensiune completă
O comedie plină de confuzii şi bufonerii. Deși soția crede că, de zece ani, soţul merge din motive profesionale într-o anumită localitate, unde se cazează la Hotel Mimoza, de fapt, el îşi vizitează amanta, ce locuieşte într-o casă înconjurată de mimoze. La una din călătorii, soţia vrea să îi facă o surpriză şi să i se alăture în acest hotel mult lăudat pentru o scurtă vacanţă. Amanta va fi pusă în fața unei situații stresante atunci când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci şi altor turişti interesţi de discreţia oferită de hotel, dar mai ales atunci când, inopinat, soțul ei se întoarce acasă.
Puşlamaua
Francois esteun bogătaş francez aflat la a doua tinereţe. În ziua în care împlineşte 60 de ani, plănuieşte să fugă în Africa cu noua sa cucerire, o tânără de 27 de ani. Situaţia se complică pe parcursul derulării evenimentelor, Francois găsindu-se încolţit de cele 4 femei importante din viaţa lui: fosta soţie, actuala soţie, amanta şi fata cu care plănuia să fugă în Africa.
Vecina de alături
"Cele două personaje intră în scenă spectaculos, cu câte un gest extrem - ea, gata să se sinucidă, el, inundat de apă care curge de la baia ei. Nu se cunosc, nu au nimic în comun, îi desparte un zid. Domnul Chesnot atacă în forţă. Pe temperamentul frenetic al Sophiei care ia iniţiativa, încep să se distingă liniile care îi vor duce "de alături", împreună. (...) Altfel spus, drumul de la aparenţa care contrariază la fondul care naşte afecţiune. Şi biruie, cu un bobârnac generos, singurătatea impusă de prejudecăţi, convenţii, ratări, dând glas clopoţelului care spune că fericirea e posibilă oricând şi drumul ei e încununat de dragoste" (Constantin Paraschivescu)

Optiuni vizualizare

Biografie Pierre Chesnot 

+2 2voturi

Pierre Chesnot

Pierre Chesnot s-a nascut la data de 19 mai 1935 in Paris, Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Pierre Chesnot

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele