Piese de Radu Afrim

Castingul dracului
Pe scurt povestea spectacolului sună cam aşa: un afacerist de top dă un casting pentru ziua de naştere a copilului lui. Pune la bătaie o sumă uriaşă de bani pentru cel mai bun număr de divertisment. De aici o întreaga serie de peripeţii comice, hilare, surprinzătoare.
David's Boutique
Buticul roșu al lui David este locul unde se adună zilnic locuitorii unui orășel, fiecare cu povestea și pasiunea lui. Vin aici personaje fascinante ca provcatoarea Cirasela sau misterioasa Kashka care provoacă reacții diverse.
Despre oameni şi cartofi
Despre sărăcia din ghetourile de la marginile municipiului Sfântu Gheorghe, acolo unde locuiesc romii de naţionalitate maghiară, despre situaţia unora dintre familiile celor care au murit în stupidul accident tractor-tren-remorcă.
Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori
Să ne închipuim că suntem nu nişte spectatori oarecare, din aceia aşezaţi comod în fotoliile noastre din sala cu roşu şi aur. Ci nişte privitori cu totul speciali. Privitorul unicat. Cel ce a rămas ca din întâmplare în spatele scenei. Loc de unde îi vede şi pe cei aflaţi pe scenă, cu toate bunele şi relele lor, cu capriciile, vedetismele, dar şi suferinţele specifice, dar şi pe cei aflaţi în sală. Adică pe noi înşine („hypocrite lecteur, mon semblable, mon frère”, vorba poetului). Dar şi pe plasatoarele ajunse şi ele „oameni de teatru”. Din locul acela cu totul special, acel spectator unicat asistă la o paradă de întâmplări vesele şi triste. Condimentate cu topoi sau „locuri de memorie” specifice poeticii regizorale afrimiene. Cabaretul, bestiarul, bătrâneii matusalemici gata- gata să dea în primire şi parcă reîntorşi din lumea de dincolo se află şi în această montare la loc de cinste. - Mircea Morariu
Pădurea spânzuraţilor
După romanul lui Liviu Rebreanu.
Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte
Despre felul în care se trăia în bloc şi trist, şi vesel, şi conflictual, şi tovărăşeşte. Caracteristici încă şi mai apăsate într-un mic orăşel, cu populaţie multi-etnică, aşa cum e cel de pe Someşul negru a cărui micro-radiografie o întocmeşte autorul.
SUNTRACK
Un experiment de-a închide ochii și de a descoperi, din sunete, vibrația orașului Brăila.
Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru
Viaţa cotidiană a unui orăşel imaginar este prezentată ăn povestirea copilului din flori al unei prostituate... Râdem de noi înşine, de mediocritatea noastră, de secretele şi păcatele noastre, care inevitabil ies la lumină. Copilul din flori visează.

Optiuni vizualizare

Biografie Radu Afrim 

+8 18voturi

Radu Afrim

Radu Afrim s-a nascut la data de 2 iunie 1968 in Beclean, Romania.

A absolvit Facultatea de Teatru / regie (2000) şi Facultatea de Litere /română-franceză (1995) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Radu Afrim

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele