Piese de Radu F. Alexandru

Buna zi de maine
Textul sinopsisului aici. Limita de caractere: 445 de caractere (inclusiv spatiu)
Dilema
Dinu
Domnul Sisif Text disponibil online
o poveste despre timp si iubire, spusa cu melancolie si umor;
Iubiri
Dan este hotărât să se însoare cu iubita sa Giulia care este gravidă, veste care îi surprinde pe părinții săi al căror mariaj este în impas. Mama se opune categori și tatăl moare la final într-un accident care de fapt este un act sinucigaș. După zece luni de la nașterea copilului și cuplul tânăr e în prag de destrămare pentru că relația sa erotică nu mi există, Giulia destăinuind că este lesbiană.
Jucariile mecanice
La vita e bella
Dorel şi Bogdan sunt prieteni din copilărie și au împreună o firmă. Sunt căsătoriți cu Mona, respectiv Mariana, și își nevestele cu înţelepciune, generozitate şi câtă discreţie încape. Important e să nu se afle, să nu degenereze totul într-un scandal, esenţial este să fie păstrate aparenţele. O analiză relaxantă a unui menaj la grămadă în numele profitului.
Labirint
Două cupluri, părinţi şi copii, rătăcesc în labirintul unor legături devenite convenţionale şi nocive, neavând curajul asumării unor realităţi și a adevărului. Părinții au o căsnicie ratată și tensionată, pe care şi-o reproşează fără a-i afla şi adevărata explicaţie. Tinerii sunt pe cale să întemeieze un cămin la fel de şubred şi o vor face, ajungând într-un impas inevitabil şi totuşi inexplicabil.
Land of choice
Love Stories
Dan este hotărât să se însoare cu iubita sa Giulia care este gravidă, veste care îi surprinde pe părinții săi al căror mariaj este în impas. Mama se opune categori și tatăl moare la final într-un accident care de fapt este un act sinucigaș. După zece luni de la nașterea copilului și cuplul tânăr e în prag de destrămare pentru că relația sa erotică nu mi există, Giulia destăinuind că este lesbiană.
Mansarda
Mlastina
Nimic despre Hamlet
Piesa aduce în atenție realitățile perioadei de tranziţie de după 1989, în care democraţia şi libertatea individuală, lipsite de susţinerea unui sistem axiologic pe măsură, transformă societatea românească într-o pastă tulbure şi amorfă, ai cărei reprezentanţi - un grup de dramaturgi invitaţi să scrie un scenariu radiofonic la iniţiativa BBC-ului - ajung la conştiinţa dureroasă a propriei inutilităţi, sterilităţi şi incapacităţi de adaptare, proiectate, în varianta de scenariu propusă de Paul, unul dintre protagonişti, într-o profesiune de credinţă de-a dreptul nihilistă.
O sansa pentru fiecare
Omul care face minuni
Matei este un profesor-doctor care pentru a reuși să facă o specializare în străinătate se folosește de farmecele surorii lui în fața șefului lui. Soția nu îl iartă pentru acest imoral și îl părăsește. Fiica lui, obsevând că logodnicul ei se aseamănă tatălui său, refuză să se implice într-o relație serioasă.
Poveste despre tatal meu
“Am cunoscut bine câteva dintre personajele care vă spun de pe scenă povestea vieţilor lor. Cât este realitate şi câtă ficţiune s-a mai adăugat peste ea nu mai are azi importanţă aproape pentru nimeni. Tot ce îmi doresc este ca măcar o fărâmă din emoţia sub care am trăit scriind Poveste despre tatăl meu să ajungă la dumneavoastră, spectatorii.” - Radu F. Alexandru
Privind in jur cu ochi fara lumina
Probleme personale (un accident rutier, părăsirea domiciliului conjugal) intersectate cu conflicte și probleme de producție (modernizarea liniilor de producție, diversificarea sortimentelor, reducerea prețurilor) dintr-o întreprindere socialistă. Scrisoarea unei victime intersectată cu flash-back-uri și episoade anterioare și ulterioare scrierii ei.
Radu F. Alexandru
Recviem (Baba-oarba)
Românica
Luminiţa este o tânără domniţă care ştie să profite ca nimeni alta de situaţia dificilă în care se află acum Virgil Neacşu. Politician cu multă experienţă, parlamentar şi actual ministru, îmbogăţit al zilelor noastre, care finanţează cu sume exorbitante amantlâcurile soţiei sale, Delia. Fiindcă doar astfel îşi poate şi el permite să aibă amante câte vrea, dar şi un aer de respectabilitate ce îi va asigura accesul la un nou mandat. Luminiţa e soţia lui Doru Maxim, cel mai recent amant al doamnei Delia, dar şi denunţătoarea la partid a imoralului Gil.
Saltimbancii

vezi toate stirile despre Radu F. Alexandru


Optiuni vizualizare

Biografie Radu F. Alexandru 

+2 4voturi

Radu F. Alexandru

Radu F. Alexandru s-a nascut la data de 12 iulie 1943 in Bucuresti, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Radu F. Alexandru

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele