Piese de Radu Tuculescu

Bravul nostru Micşa
Micşa este iubitul de-o viaţă al Violetei și, de mai bine de un an, este paralizat. Aceasta ia hotărârea de a-l da afară din casă, din curte şi din viaţa ei. Primărița comunei are idea de a umfla fonduri europene pe un proiect focalizat pe bravul Micşa, așa că fiecare membru al comunităţii, din motive egoiste, încearcă să o convingă pe Violeta să îşi schimbe decizia, dar fără succes. Presa face public faptele, iar Dodo pune în mişcare un întreg sistem de comercializare a poveştii lui Micşa care atrage după sine transformarea modului de viaţă de până atunci.
Ce se intampla cu trenul asta?
Grădina de vară, sau «hai să-i batem»
Piesa are la bază un fapt real: nişte chelneri care discută liniştit, între ei, invitând consumatorii să se servească singuri cu bere.
În tren
Piesa exploatează potenţialităţile expresive ale clasicului clişeu "călătorie cu trenul", până în pragul fantasticului absurd.
Uscătoria de partid
Text cu trimitere politică - vădită şi în acelaşi timp abil ambiguizată – în care se descrie o lume îmbibată de o sexualitate decerebrată, amplasată într-un bloc de locatari în care rolurile principale le au administratorul şef de partid virtual (Partidul Oamenilor Cinstiţi) şi gîndacii care se înmulţesc fără oprire.

Optiuni vizualizare

Biografie Radu Tuculescu 

+5 5voturi

Radu Tuculescu

Radu Tuculescu s-a nascut la data de 1 ianuarie 1949 in Targu Mures, Romania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Radu Tuculescu

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele