Piese de Robert Lamoureux

Adélaïde 90
Diable d'Homme
Viața unui scriitor mediocru este întreruptă de apariția divolului care îi propune un pact prin care cele cinci femei din romanul său vor fi damnate, iar în schimb el va primi premiul Goncourt, ba chiar și Nobelul. Dar instinctiva solidaritate feminină, ajutată de noroc și intuiție, va duce la eșecul planului.
Échec et meurtre
În timpul unei reuniuni de week-end a unor bogătași, ținută într-un conac de la țară, o tânără femeie este ucisă. Comisarul Pelizzari, snob și pretențios, face o anchetă în care au loc multe răsturnări de situație.
Frédéric
Frédéric este un modest angajat la un laborator de cercetări nucleare. Are o memorie ieșită din comun, este suficient să citească o singură dată cea mai complicată formulă științifică și nu o mai uită niciodată. Această calitate a lui îi interesează pe spionii unei puteri străine care doresc o anumită formulă, așa că pun la cale răpirea lui Frédéric.
L'Amour foot
Piesă inspirată de afacerea OM-VA. Acțiunea se petrece în satul Saint Plonget. Primarul este nevoit să îl accepte în echipa de fotbal pe Félicien Kouré-Koulé, foarte talentat dar totodată și șeful unei bande de scandalagii. Dacă nu, Coraline, mama tânărului amenință că va spune satului că Félicien este fiul lui.
La Brune que voilà
Germain conduce un garaj, vinde mașini de ocazie și e un mare fustangiu. Are patru amante, toate brunete. Unul din soții înșelați îl amenință cu moartea dacă nu îi lasă în pace nevasta, dar nu îi spune nici numele său, nici pe cel al soției. Așa că, eroul nu știe pe care din amante să o părăsească.
Supiera (La Soupière)
”Supiera” este porecla pe care Paul i-a dat-o bătrânei sale mătuși Violette care, cu încăpățânare, refuză să își vândă propietatea unei societăți bogate care i-a promis lui Paul un comision generos. Împreună cu menajera bătrânei, Paul angajează pe "Monsieur Louis" să o omoare pe aceasta, dar în final totul se aranjează, iat ucigașul se va însura cu Brigitte, fiica lui Paul.
La Taupe
Agenți adevărați și falși. Misiuni care eșuează. Nimic nu merge bine. Comedie plină de încurcături și răsturnări de situație.
Șarlatanul (Le Charlatan)
Ce-și povestesc doi excroci, Albert și Emile, atunci când se întâlnesc? Bineînțeles povestioare cu excroci!
Si je peux me permettre
Franck Lequillard este un om de afaceri fără scrupule, manipulator, care este confruntat cu o situație limită: în 24 de ore trebuie să facă rost de 60 milioane franci, altfel va fi ruinat. Împreună cu majordomul său, Marcel, vor imagina toate soluțiile posibile pentru a evita catastrofa.
Un rossignol chantait

Optiuni vizualizare

Biografie Robert Lamoureux 

+1 1vot

Robert Lamoureux

Robert Lamoureux s-a nascut la data de 4 ianuarie 1920 in Saint-Mandé, Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Robert Lamoureux

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele