Piese de Salom Alehem

Nuntă cu divorţ
modul cum se aranjau căsătoriile în familiile evreiești tradiționale, precum și binecunoscutele relații dintre soacră și ginere. O tânără pereche, căsătorită recent, este hărțuită permanent de soacră, care încearcă să scape de ginere folosindu-se de influența pe care o are asupra fiicei sale. Rămâne de văzut cine învinge în cele din urmă: perseverența și intrigile soacrei, sau dragostea dintre cei doi tineri?
Romanul unui om de afaceri
Stele rătăcitoare
Povestea unor tineri evrei basarabeni care, vrăjiţi de o trupă de teatru ambulantă, pleacă din casa părintească în lumea largă să-şi caute norocul ca artişti. Călătoresc mult (Lvov, Viena, Londra…) și se îndepărtează nu doar de sătucul natal, ci şi de propriul lor trecut, de care se despart, la început, cu nepăsare. Şi în timp ce personajele principale, Reizl şi Leibl, îşi împlinesc astfel ambiţiile şi destinul artistic, pe lângă ei mai există mulţi alţi artişti, ale căror aspiraţii nu se vor realiza niciodată.
Tevye şi fiicele sale
O poveste tipică despre o familie de evrei care duc o viaţă simplă sub domnia legilor nemiloase a Rusiei Ţariste. Tevye şi soţia sa Golde se străduiesc ca să găsească celor trei fiice mai mari câte un soţ potrivit din micul lor sat rusesc, Anatevka. Yente peţitoare neoficială a satului a aflat că înstăritul măcelar al satului, Lazar Wolf şi-a pus ochii pe fiica cea mai mare a lui Tevye, Tzeidel . Totuşi, fără ştirea tatălui, Tzeidel şi-a dat deja acordul tânărului croitor, Motel de a-i fii viitorul ei soţ. Rămas fără vreo cerere onorabilă a nubilei sale fiice, Tevye reuşeşte să-şi păstreze traditia dedicându-se copiilor săi cu o pasiune oarbă.

Optiuni vizualizare

Biografie Salom Alehem 

+1 1vot

Salom Alehem

Salom Alehem s-a nascut la data de 2 martie 1859 in Pereiaslav-Hmelniţki, Ucraina.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Salom Alehem

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele